Είναι ίσως το πιο παρεξηγημένο λαχανικό…
Κι όμως, πέρα από τις ευεργετικές της ιδιότητες και τα θρεπτικά συστατικά, η μπάμια μπορεί να γίνει το βασικό υλικό σε υπέροχες γαστρυμαργικές δημιουργίες. Αρκεί να κάνεις το τρικ που θα σε απαλλάξει από τα “σάλια” της! Είτε ετοιμάζεις μπάμιες γιαχνί, είτε μπάμιες με κοτόπουλο κάνε το παρακάτω:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Βάλε μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει και ρίξε τις μπάμιες για 3 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο οι μπάμιες θα βγάλουν τα υγρά αυτά – τα χαρακτηριστικά σάλα – που δεν θέλεις να βρεις στο πιάτο σου. Στράγγιξε αμέσως σε σουρωτήρι και πέρασε τις μπάμιες από κρύο νερό, ξεβγάζοντας καλά να φύγουν όλα τα σάλια. Τώρα μπορείς να τις βάλεις στο φαγητό σου. Σημείωσε πως αν σκοπεύεις να φτιάξεις με τις μπάμιες σούπα, τα σάλια αυτά θα σε βοηθήσουν να δέσει και να γίνει πιο πηχτή, αφού είναι στην ουσία άμυλο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ