Είναι ταλαιπωρία, είναι “ανακατωσούρα” για την κουζίνα και ίσως φέρει την ευθύνη για κάμποσες βιταμίνες χαμένες στο νερό που αδειάζεις στο νεροχύτη.
Όταν βράζεις φακές όμως ξέρεις πως το πρώτο νερό πρέπει να το πετάξεις για να μείνει στην κατσαρόλα σου μόνο καθαρό και ασφαλές προϊόν. Να η λύση:
Πλύνε τις φακές καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Άφησε σε μπολ με χλιαρό νερό να μουλιάσουν για μία, με δύο ώρες, στράγγιξε και ξεκίνα το βράσιμο με φρέσκο νερό. Με τον τρόπο αυτό θα συνεχίσεις τη διαδικασία χωρίς να αλλάξεις το νερό, αφού οι φακές σου έχουν καθαρίσει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θες να δοκιμάσεις; Με ένα “κλικ” εδώ θα βρεις δεκάδες συνταγές με φακή για να πειραματιστείς…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ