To μυστικό είναι στο λουλούδι!
Εκείνο που πολλού δεν ξέρουν είναι πως η ρίγανη είναι πιο ευωδιαστή όταν την μαζέψει κανείς λουλουδιασμένη. Για την ακρίβεια είναι το λουλούδι που όταν ξεραθεί θα δώσει όλο το άρωμα. Γι' αυτό αν έχει ρίγανη στην γλάστρα ή είσαι από τις τυχερές που την βρίσκει στην εξοχή, φρόντισε να την μαζέψεις όταν θα έχει λουλούδια.
Ο σωστός τρόπος αποξήρανσης
Για να ξεράνεις καλά την ρίγανη, μάζεψε την σε ματσάκια και κρέμασε την ανάποδα σε σκιερό και στεγνό χώρο. Αν η ρίγανη σου είναι εκτεθιμένη στον ήλιο τότε δεν θα έχει ζωηρό, πράσινο χρώμα και θα είναι κιτρινωπή. Άφησε την έτσι να αποξηρανθεί για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Θα καταλάβεις όταν είναι έτοιμη από την υφή της.
Τρίψε την ρίγανη
Όταν η ρίγανη έχει ξεραθεί καλά, τότε μπορείς να την τρίψεις. Οι λουλουδιασμένες άκρες θα τριφτούν εύκολα και θα ξεχωρίσουν από τα ξύλα και τον μίσχο που πρέπει να αφαιρεθούν. Μπορείς να βάλεις το ματσάκι σε μια πλαστική σακούλα και πιέζοντας με τα δάκτυλά σου να μείνει η τριμμένη ρίγανη στο σακουλάκι.
Αποθήκευσε τη ρίγανη
Καλό ειναι να αποθηκεύσεις την ρίγανη σε βαζάκι που κλείνει καλα. Έτσι θα φυλακίσεις όλα τα αρώματα της μέχρι το τελευταίο τρίμμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ