Πεθύμησες μια μακαρονάδα με θαλασσινά; Ή μήπως θα προτιμούσες να φτιάξεις υπέροχα μύδια αχνιστά ή βουτυράτα; Σε κάθε περίπτωση, ο καθαρισμός των οστράκων μπορεί να αποδειχθεί αρκετά… μπελαλίδικη δουλειά, αλλά σίγουρα κάποιος πρέπει να την κάνει! Φυσικά, το πρώτο και κυριότερο πράγμα που πρέπει να φροντίσεις είναι να απομακρύνεις τα “αμφιλεγόμενα” θαλασσινά, δηλαδή εκείνα τα οποία κατά το μαγείρεμά τους αρνούνται να ανοίξουν! Αυτά, λοιπόν, θα τα εξαφανίσεις ούτως ή άλλως από την κουζίνα σου! Πάμε, όμως, τώρα σε ένα πολύ καλό κόλπο που θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τον καθαρισμό των μυδιών ή των στρειδιών ή όποιων άλλων οστρακοειδών έχεις επιλέξει!
Το μυστικό, λοιπόν, για να ξεφορτωθείς την άμμο που φωλιάζει στο σώμα των θαλασσινών είναι πριν το μαγείρεμά τους να τα βυθίσεις σε ένα μεγάλο μπολ με νερό. Έπειτα, πρόσθεσε μερικές κουταλιές αλεύρι και άφησέ τα για περίπου μισή ώρα. Καθώς τα οστρακοειδή θα ανοίγουν για να απορροφήσουν το αλεύρι, θα απελευθερώσουν όση άμμο έχει παγιδευτεί μέσα τους! Φοβερό, ε;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ