Το καλοκαίρι είναι αναμφισβήτητα η εποχή του και το καρπούζι ανακηρύσσεται και επίσημα ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων. Επειδή όμως, σίγουρα θα σου έχει συμβεί να αγοράσεις ένα καρπούζι και να σου βγει “μάπα”, όπως λέει και ο σοφός λαός, διάβασε τα παρακάτω tips, για να είσαι σίγουρη πως την επόμενη φορά το καρπούζι σου θα είναι ζουμερό και νόστιμο.
Σήκωσέ το: Μικρό ή μεγάλο, ένα καρπούζι πρέπει να είναι βαρύ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Βρες το κίτρινο σημείο: Τα καρπούζι έχουν ένα συγκεκριμένο σημείο με το οποίο ακουμπάνε στο έδαφος όσο μεγαλώνουν. Αν αυτό το σημείο έχει κίτρινο κρεμώδες χρώμα, τότε το καρπούζι είναι ώριμο.
Δώσ’ του ένα “χαστουκάκι”: Χτύπα την κοιλιά του καρπουζιού με την παλάμη σου, αν είναι ώριμο θα πρέπει να βγάλει ένα βαθύ αλλά κοίλο ήχο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ