Βρίσκεσαι στο ιχθυοπωλείο της γειτονιάς και αισθάνεσαι να σε καλούν από μακριά!
Έχεις πάντα όμως μια ανασφάλεια για την ποιότητα τους και πώς θα εξακριβώσεις ότι αγόρασες τα καλύτερα θαλασσινά. Από τη μία δεν θέλεις να μην ξοδέψεις άδικα τα χρήματά σο και από την άλλη, ανησυχείς για την υγεία σου. Διάβασε παρακάτω τι μπορείς να κάνεις:
– Καλό είναι να βρίσκονται σε σκληρούς, μαρμάρινους πάγκους. Όταν τα χτυπάς επάνω στο μάρμαρο θα πρέπει κάθε ένα να βγάζει ήχο σαν να πέφτει πέτρα. Αν δεν κάνει τέτοιο θόρυβο τότε είναι κούφιο ή ψόφιο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
– Επίσης σε αντίθεση με τα ψάρια, τα οστρακοειδή δεν θα πρέπει να είναι επάνω σε πάγο γιατί θα ανοίξουν και θα χάσουν τα υγρά τους. Και φυσικά όπως ξέρεις όταν τα ετοιμάζεις θα πρέπει να ανοίγουν, γιατί αλλιώς είναι μπαγιάτικα και επικίνδυνα, να καταναλωθούν.
– Ένας ακόμη καλός τρόπος να δεις πως είναι φρέσκα και ασφαλή είναι να τα μυρίσεις. Η άσχημη και έντονη μυρωδιά θα πρέπει να σε αποτρέψει από να τα αγοράσεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ