Φρόντισε λοιπόν να βάλεις τον “πράσινο” χρυσό για τα καλά στο τραπέζι σου, τόσο για τα φαγητά, όσο και για τα γλυκά σου. Μια μυρωδάτη ιδέα για να συνοδεύσεις όλες σου τις συνταγές είναι τα αρωματικά ελαιόλαδα. Πρόκειται για ελαιόλαδο αρωματισμένο με μια ποικιλία μυρωδικών και βοτάνων για όλο το φάσμα των τροφίμων και των συνταγών.
Αρχικά θα πρέπει να προμηθευτείς γυάλινα μπουκάλια που να κλείνουν αεροστεγώς για να αποθηκεύσεις τα αρωματικά ελαιόλαδα.
Είναι καλύτερο να επιλέξεις ελαφρύ λάδι, χαμηλό σε οξύτητα για να αναδειχθούν τα αρώματα των βοτάνων, των καρπών ή των μπαχαρικών που θα χρησιμοποιήσεις.
Πλύνε τα διάφορα βότανα και στέγνωσέ τα καλά ανάμεσα σε δύο πετσέτες.
Ένας τρόπος να αποστειρώσεις τα μπουκάλια είναι να τα γεμίσεις με βραστό νερό και μερικές σταγόνες τσίπουρο για 5 περίπου λεπτά.
Άδειασε τα μπουκάλια και αφού στεγνώσουν καλά ρίξε τα μυρωδικά και γέμισε με ελαιόλαδο.
Τα αρωματικά ελαιόλαδα πρέπει να κλείσουν καλά και να μείνουν σε σκιερό και δροσερό μέρος για δύο εβδομάδες.