Ζύμη για παντεσπάνι
10 αβγά
640 γρ.ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ.μπέικιν πάουντερ
1/2 ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι
1 βανίλια
Με το παντεσπάνι μπορείς να ετοιμάσεις τούρτες, αλλά και νόστιμους κορμούς με γέμιση σοκολάτα, μαρμελάδα ή ό,τι άλλο θες.
Ζύμη για κρέπες
-
1 1/2 κούπα κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/4 κουταλάκι αλάτι
-
2 κουταλάκια ζάχαρη
-
3 αβγά
-
2 κουταλάκια κονιάκ
-
1 1/2 κούπα γάλα
- 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
Ζύμη για τάρτες
Με τη ζύμη αυτή θα ετοιμάσεις λαχταριστές τάρτες, αλλά και αλμυρά κις. Ιδανική και για πάστα φλώρα!
Κρέμα πατισερί ή αλλιώς κρέμα ζαχαροπλαστικής
Λίγες κρέμες έχουν την...τιμή να αποκαλούνται και κρεμα ζαχαροπλαστικής. Την creme patisserie όπως την αποκαλούν οι Γάλλοι, θα την συναντήσεις σε εκατομμύρια, κυριολεκτικά, συνταγές με κρέμα. Για αυτό είναι καλό να την γνωρίζεις...
- 500 γρ. γάλα
- 3 κρόκοι αυγών
- 1 αυγό ολόκληρο
- 75 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. αλεύρι
- βανίλλια ή ποτό ή άλλο άρωμα
Ανακαψε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το κρύο γάλα.
Στο μίγμα πρόσθεσε το βραστό γάλα και άσε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να βράσει και να πήξει καλά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το άρωμα και αφήνουμε να κρυώσει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ