Ζύμη για τάρτες
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό
5 κ. σούπας κρύο νερό
100 γρ. βούτυρο
Βάλε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο στο μπολ.
Ρίξε έναν κρόκο αυγού ή ένα ολόκληρο αυγό, χτυπώντας το ελαφρά μέσα στο μείγμα.
Πρόσθεσε το νερό στο μείγμα και ανακάτεψε.
Αναποδογύρισε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε ελαφρά.
Σκέπασε την και άφησε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
Με τη ζύμη αυτή θα ετοιμάσεις λαχταριστές τάρτες, αλλά και αλμυρά κις. Ιδανική και για πάστα φλώρα!