Έχεις αμφιβολίες για το πόσο καλά βρασμένο είναι το αυγό;
Ένα απλό κόπλο για να καταλάβεις αν έχει γίνει σφιχτό ή είναι μελάτο είναι να το… στριφογυρίσεις. Το σφιχτό βραστό αυγό περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα, όταν το περιστρέφεις με σε μια λεία επιφάνεια. Αντίθετα το μελάτο, δεν κάνει πλήρεις περιστροφές και ταλαντεύεται από τη μύτη του μέχρι το πίσω μέρος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Βέβαια μπορείς να αποφύγεις όλο αυτό το πείραμα αν βάλεις χρονόμετρο. Ένα μόλις λεπτό σε νερό που κοχλάζει θα σου δώσει τέλειο ψημμένο ασπράδι και μελάτο κρόκο. Αν θέλεις το αυγό να βράσει τελείως, άφησέ το τουλάχιστον τέσσερα με πέντε λεπτά σε νερό που ήδη βράζει!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ