Η Blake Lively εκτός από πανέμορφη ηθοποιός είναι και καλή μαγείρισσα με γούστο! Αυτή η γλυκόξινη συνταγή της έχει χολιγουντιανή αίγλη!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 ώριμα σύκα
- 4 κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 400 γραμμ. ράσμπερις
- μισό φλιτζ. νερό
- 6 μικρά χωριάτικα, λουκάνικα χωρίς τον υμένα και λιωμένα
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 2 στρογγυλά κομμάτια μπρι
- 2 κ.σούπας μπαλσάμικο με γεύση σύκου
- αλάτι
- ζάχαρη
- 1 κ.σούπας βούτυρο
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- αυγό για το άλειμμα
- 1/4 φλιτζ. σιρόπι σφένδαμου για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Κόψε τα κρεμμυδάκια ζουλιέν και ψιλόκοψε τα σύκα και τα λουκάνικα.
- Πλύνε τα ράσμπερις.
- Βάλε τα σύκα, τα ράσμπερις, το νερό, το μπαλσάμικο και λίγο αλάτι σε ένα τηγάνι.
- Βράσε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Πρόσθεσε λίγο αλάτι ακόμη και λίγη ζάχαρη. Βγάλε από τη φωτιά.
- Βάλε το βούτυρο και το λάδι σε κατσαρόλα και ζέστανέ τα.
- Ρίξε τα κρεμμυδάκια και τα λουκάνικα και σωτάρισε να ψηθούν.
- Κόψε τα μπρι στη μέση σε δύο στρογγυλά κομμάτια (όπως ανοίγεις τα ψωμάκια του μπέργκερ) το καθένα.
- Βάλε τα μισά λουκάνικα και το μισό μίγμα με το σύκο πάνω στη μία ροδέλα του μπρι και καπάκωσε με την άλλη.
- Βάλε το μπρι στο κέντρο ενός φύλλο σφολιάτας. Μάζεψε τη σφολιάτα τυλίγοντας ώστε να κάνεις ένα πουγκί.
- Επανάλαβε τη διαδικασία και για το άλλο κομμάτι μπρι και σφολιάτας.
- Άλειψε με αυγό και βάλε τα πουγκιά σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήσε για 30 με 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Άφησέ τα 5 λεπτά να σταθούν πριν σερβίρεις.
- Σέρβιρε περιχύνοντας αν θέλεις με σιρόπι που έχεις ζεστάνει.
Tip
Το μαλακό τυρί μπρι πωλείται σε στρογγυλά κομμάτια, συσκευασμένο ή χύμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ