Ψητό τρυφερό φιλέτο κοτόπουλου με βότανα και πιπεριές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 kg φιλέτα μπούτι κοτόπουλο με την πέτσα τους
- 500 gr baby πατάτες
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ. σούπας ρίγανη
- 1 κ. σούπας βασιλικός
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 2 κόκκινες πιπεριές
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε το ταψί μέσα όσο ζεσταίνεται.
- Αλατοπιπέρωσε καλά το κοτόπουλο και τις πατάτες κομμένες στα δύο.
- Βάλε τα φιλέτα στο ζεστό ταψί με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω και γύρω τους άπλωσε τις πατάτες με την πλευρά της φλούδας προς τα πάνω και ψήσε για 15 λεπτά.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το χυμό λεμονιού με μια κουταλιά λάδι, τη ρίγανη, το βασιλικό και το σκόρδο.
- Κόψε τις πιπεριές σε λωρίδες και σε ένα μπολ ανακάτεψέ τες με μισή κουταλιά λάδι και αλάτι σε ένα μπολ.
- Γύρισε πλευρά το κοτόπουλο και άλειψέ το με το μείγμα μυρωδικών και γύρω τους άπλωσε τις πιπεριές με τα υγρά τους.
- Ψήσε για άλλα περίπου 15 λεπτά και άφησε να κρυώσει για άλλα 10 λεπτά πριν σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ