Λαχταριστό κοτόπουλο “κατσαρόλας” με τροπικές νότες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 κ. γλυκού κάρυ
- 1/2 κ. γλυκού κύμινο
- 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
- 6 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ. σούπας κόλιανδρος
- 1/2 πιπεριά chili
- αραβικές πίτες ή τορτίγιες
- 1/2 φλ. αρακάς βρασμένος
- 1/2 φλ. καρότα βρασμένα
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το κάρυ, το κύμινο και το θυμάρι με αλατοπίπερο και ρίξε το κοτόπουλο να καλυφθεί.
- Άνοιξε το γάλα καρύδας, πάρε δύο κουταλιές από τον “αφρό” που σχηματίζεται στην επιφάνεια και ριξ’ τον σε ένα τηγάνι.
- Μόλις λιώσει σε μεσαία φωτιά το “βούτυρο” ρίξε στο τηγάνι το κοτόπουλο και ψήσε για πέντε λεπτά την κάθε πλευρά.
- Αφαίρεσε το κοτόπουλο και ρίξε στο τηγάνι το κρεμμύδι και την πιπερίτσα ψιλοκομμένα, το σκόρδο λιωμένο και τον κόλιανδρο κομμένο με λίγο έξτρα θυμάρι και σοτάρισέ τα για πέντε λεπτά.
- Ξαναρίξε το κοτόπουλο στο τηγάνι με 1/4 του φλιτζανιού νερό και το γάλα καρύδας και ανακάτεψε καλά.
- Κόψε μία αραβική πίτα ή τορτίγια σε μικρά κομμάτια και πρόσθεσε και αυτό στο φαγητό, ανακατεύοντας.
- Βράσε το φαγητό για περίπου 15 λεπτά μέχρι να χυλώσει και πρόσθεσε τον αρακά και τα καρότα.
- Σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις πίτες ή τορτίγιες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ