Τραγανά φιλετάκια κοτόπουλου μαρισμαρισμένα σε γιαούρτι και παναρισμένα με σκόνη αμυγδάλου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλ. γιαούρτι
- 1/3 φλ. μαγιονέζα
- 1/3 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός, άνηθος, κόλιανδρος
- 1/2 κ. γλυκού + έξτρα αλάτι
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 1 1/3 φλ. τριμμένο αμύγδαλο
- βούτυρο
- ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε σε ένα μπολ το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, τα βότανα και 1/4 κουταλάκι αλάτι και μετάφερε το 1/3 της ποσότητας σε ένα δεύτερο μπολ.
- Κόψε το κοτόπουλο διαγώνια σε φαρδιές λωρίδες και αλάτισέ το με 1/4 κουταλάκι αλάτι.
- Βάλε το κοτόπουλο στο δεύτερο μπολ με το γιαούρτι και ανακάτεψέ το ώστε να καλυφθεί επαρκώς.
- Ρίξε το τριμμένο (σκόνη) αμύγδαλο σε ένα ρηχό μπολ.
- Πέρασε κάθε κομμάτι κοτόπουλου από το αμύγδαλο και τοποθέτησέ τα σε ένα πιάτο.
- Ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με δύο κουταλιές βούτυρο και λάδι και ψήσε το κοτόπουλο για περίπου τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά.
- Βγάλε το κοτόπουλο σε απορροφητικό χαρτί και επανάλαβε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια.
- Σέρβιρε με το ντιπ γιαουρτιού, βρασμένο ρύζι και βραστά ή τσιγαριαστά χόρτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ