Απίθανη γεύση κοτόπουλου, συνοδευόμενη από μια σάλσα αβοκάντο και ντομάτας. Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις τη συνοδεία πατάτων ή ρυζιού και να απολαύσεις το κοτοπουλάκι σου με ένα υγιεινό και πεντανόστιμο side!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλο
- 2 κ.γλυκού έτοιμο μίγμα μπαχαρικών για κρέας
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο + άλλες 2
- 2 κ.σούπας ξύδι από ρύζι ή μηλόξυδο
- 1/4 κ.γλυκού κύμινο
- 1/8 κ.γλυκού αλάτι
- μία πρέζα μαύρο πιπέρι
- 1 αβοκάντο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 2/3 φλιτζ ψιλοκομμένη φρέσκια ή κατεψυγμένη παπάγια
- 1/3 φλιτζ ψιλοκομμένη κόκκικη γλυκιά πιπεριά
- 1/4 φλιτζ ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
- μερικά φύλλα κόλιανδρου για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Πασπάλισε ελαφρά και τις δύο πλευρές του κοτόπουλου με το μίγμα μπαχαρικών.
- Σε κατσαρόλα που μπαίνει και στο φούρνο ζέστανε την 1 κ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και βάλε το κοτόπουλο. Μαγείρεψέ το μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Βάλτο στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί και εσωτερικά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε το ξύδι και τις άλλες 2 κουταλιές λάδι, το κύμινο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Προσθεσε το αβοκάντο, την παπάγια, την πιπεριά και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
- Βάλε μία ποσότητα αβοκάντο σε κάθε πιάτο και από πάνω ένα κομμάτι κοτόπουλο. Γάρνιρε με ένα κλωναράκι φρέσκο κόλιανδρο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ