Εξωτικό κοτόπουλο με αβοκάντο

25 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Απίθανη γεύση κοτόπουλου, συνοδευόμενη από μια σάλσα αβοκάντο και ντομάτας. Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις τη συνοδεία πατάτων ή ρυζιού και να απολαύσεις το κοτοπουλάκι σου με ένα υγιεινό και πεντανόστιμο side!

Συστατικά

  • 4 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλο
  • 2 κ.γλυκού έτοιμο μίγμα μπαχαρικών για κρέας
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο + άλλες 2
  • 2 κ.σούπας ξύδι από ρύζι ή μηλόξυδο
  • 1/4 κ.γλυκού κύμινο
  • 1/8 κ.γλυκού αλάτι
  • μία πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1 αβοκάντο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 2/3 φλιτζ ψιλοκομμένη φρέσκια ή κατεψυγμένη παπάγια
  • 1/3 φλιτζ ψιλοκομμένη κόκκικη γλυκιά πιπεριά
  • 1/4 φλιτζ ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • μερικά φύλλα κόλιανδρου για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Πασπάλισε ελαφρά και τις δύο πλευρές του κοτόπουλου με το μίγμα μπαχαρικών.
  • Σε κατσαρόλα που μπαίνει και στο φούρνο ζέστανε την 1 κ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και βάλε το κοτόπουλο. Μαγείρεψέ το μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Βάλτο στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί και εσωτερικά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε το ξύδι και τις άλλες 2 κουταλιές λάδι, το κύμινο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Προσθεσε το αβοκάντο, την παπάγια, την πιπεριά και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
  • Βάλε μία ποσότητα αβοκάντο σε κάθε πιάτο και από πάνω ένα κομμάτι κοτόπουλο. Γάρνιρε με ένα κλωναράκι φρέσκο κόλιανδρο.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164