Κοτόπουλο σουβλάκι στα κάρβουνα είναι και ελαφρύ και νόστιμο! Ή μαρινάδα του έχει εξωτικές γεύσεις από μάνγκο, καρύδα και φυστικοβούτυρο που δίνουν στο κοτόπουλο τέλεια γεύση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκι
- 800 γραμμ. κοτόπουλο μπούτι ξεκοκκαλισμένο κομμένο σε κομμάτια
- μισό φλιτζάνι μάνγκο σε πολτό (ή 1/4 φλιτζ. μαρμελάδα)
- 1 κ.σούπας φυστικοβούτυρο
- 1 κ.σούπας σος σόγιας + 2 κ.γλυκού σος σόγιας
- 270 ml γάλα καρύδας
- 100 γραμμ. διάφορα πράσινα σαλατικά
- 3 ραπανάκια ψιλοκομμένα
- 1 αγγουράκι σε λεπτές φλούδες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πέρασε το κρέας στα καλαμάκια.
- Ανάμιξε το μάνγκο, το φυστικοβούτυρο και τη σόγια σος σε ένα μπολ.
- Βγάλε δύο κουταλιές σε ένα μικρότερο μπολ. Το υπόλοιπο αλειψέ το στα σουβλάκια. Όσο περισσέψει κράτησέ το στην άκρη.
- Ψήσε τα σουβλάκια στα κάρβουνα σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν προσέχοντας να μην αρπάξουν.
- Εν τω μεταξύ, βάλε το γάλα καρύδας και τις δύο κουταλιές από το μάνγκο που κράτησες σε μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, να πάρει βράση, ανακατεύοντας, για 6-8 λεπτά μέχρι να μείνει το μισό και να έχει πήξει ελαφρά.
- Βάλε τα σαλατικά, το ραπανάκι, το αγγούρι και τα 2 κουταλάκια σόγια σε μπολ. Ανακάτεψε.
- Βάλε τα ψημένα σου σουβλάκια σε πιατέλα και περίχυσέ τα με τη ζεστή σος καρύδας.
- Σέρβιρε με τη σαλάτα και την υπόλοιπη σος.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ