Λαχταριστό πιάτο ζυμαρικών με κρέμα παρμεζάνας και κοτόπουλο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 gr φετουτσίνι
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 8 κ. σούπας βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα τριμμένη παρμεζάνα
- 1/4 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- ψιλοκομμένο μαϊντανός για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα φετουτσίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σούρωσέ τα και διατήρησε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό τους.
- Στέγνωσε καλά το κοτόπουλο με απορροφητικό χαρτί και άλειψέ το με 3/4 του κουταλιού αλάτι και 1/4 του κουταλιού πιπέρι.
- “Κάψε” το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, πρόσθεσε το φιλέτο κοτόπουλο και τηγάνισέ το για πέντε με επτά λεπτά.
- Γύρισε το κοτόπουλο πλευρά, πρόσθεσε μια κουταλιά βούτυρο στο τηγάνι και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα περίπου επτά λεπτά.
- Μετάφερε το κοτόπουλο σε μια επιφάνεια κοπής και άφησέ το να “σταθεί” για τρία λεπτά πριν το κόψεις σε λεπτές φέτες και το καλύψεις με αλουμινόχαρτο.
- Ρίξε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε για περίπου ένα λεπτό.
- Πρόσθεσε και την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο και το υπόλοιπο αλατοπίπερο και σιγόβρασε για τρία με τέσσερα λεπτά.
- Αν η σάλτσα πήξει πολύ από το τυρί, πρόσθεσε λίγο από το βραστό νερό των ζυμαρικών.
- Ρίξε τα φετουτσίνι στη σάλτσα, ανακάτεψε καλά και σέρβιρε τοποθετώντας από πάνω τις φέτες κοτόπουλο και πασπαλίζοντας με έξτρα παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ