Φουσίλι με μπουκίτσες κοτόπουλου και κρέμα

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Κρεμώδη φουσίλι με κοτόπουλο αρωματισμένο με βασιλικό και σκόρδο

 

Συστατικά

  • 1 πακέτο φουσίλι
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο σε κύβους
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κ. σούπας βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι εσαλότ λιωμένο
  • 2 1/2 κ. σούπας αλεύρι
  • 1 κ. γλυκού ξηρός βασιλικός
  • 3/4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 3/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ζέστανε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπέρωσε καλά το κοτόπουλο.
  • Ρίξε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, σοτάρισε για τρία λεπτά και αφαίρεσε από το σκεύος.
  • Λιώσε το βούτυρο στην κατσαρόλα, πρόσθεσε το σκόρδο και το εσαλότ και σοτάρισε για δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε το αλεύρι και καβούρδισε για ένα λεπτό.
  • Ρίξε τον ζωμό, ξύνοντας με την κουτάλα την κατσαρόλα και πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας τακτικά για τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε και την παρμεζάνα και αλατοπίπερο και έπειτα τα φουσίλι, το κοτόπουλο και τον βασιλικό.
  • Μόλις ετοιμαστεί το κοτόπουλο, σέρβιρε με έξτρα μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164