Γαλοπούλα γεμιστή

4 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια πεντανόστιμη συνταγή με γέμιση από λαχταριστό κάστανο και κιμά. Η προετοιμασία της είναι αρκετά μπελαλίδικη, όμως το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει!

Συστατικά

  • 500 γρ. κάστανα
  • 3 κ.σ βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 200 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2/3 του φλιτζανιού ρύζι μακρύκοκκο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 1-2 γαρίφαλα κοπανισμένα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι κουκουνάρια ψιλκομμένα
  • 1 γαλοπούλα 5-6 κιλά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1/4 φλιτζάνι ουίσκι
  • 7 πορτοκάλια
  • 1 φλιτζάνι κονιάκ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χάραξε τα κάστανα και βράσε σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 185 C
  • Κόβουμε τα βρασμένα κάστανα σε κομματάκια
  • Σόταρε στο βούτυρο το κρεμμύδι να μαλακώσει και πρόσθεσε το σέλινο ψιλοκομμένο
  • Πρόσθεσε τον κιμά και ανακάτεψε μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια πρόσθεσε και το ρύζι και σβήσε με ένα φλιτζάνι του καφέ νερό. Συμπλήρωσε με τα μπαχαρικά
  • Ρίξε στη συνέχεια τις σταφίδες, τα κουκουνάρια, τα αμύγδαλα και τα κάστανα και ανακάτεψε και άφησε τα υλικά να βράσουν όλα μαζί για περίπου 8 λεπτά
  • Άφησε τη γέμιση να κρυώσει και αφαίρεσε το ξύλο της κανέλας
  • Άλειψε τη γαλοπούλα με πορτοκάλι και κονιάκ και αλατοπιπέρωσε την
  • Γέμισε προσεκτικά την γαλοπούλα με τη γέμιση και ράψε την κοιλιά της γαλοπούλας
  • Άλλειψε άλλη μια φορά με το πορτοκάλι και το κονιάκ και βάλτη στη γάστρα
  • Θέλει αρκετό ψήσιμο 3 με 4 ώρες, ενώ καλό είναι όσο ψήνεται να την αλείφεις τακτικά με πορτοκάλι και κονιάκ

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164