Μια πεντανόστιμη συνταγή με γέμιση από λαχταριστό κάστανο και κιμά. Η προετοιμασία της είναι αρκετά μπελαλίδικη, όμως το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. κάστανα
- 3 κ.σ βούτυρο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κλωνάρια σέλινο
- 200 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 2/3 του φλιτζανιού ρύζι μακρύκοκκο
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
- 1-2 γαρίφαλα κοπανισμένα
- 1 ξυλάκι κανέλας
- ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
- ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι κουκουνάρια ψιλκομμένα
- 1 γαλοπούλα 5-6 κιλά
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 1/4 φλιτζάνι ουίσκι
- 7 πορτοκάλια
- 1 φλιτζάνι κονιάκ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Χάραξε τα κάστανα και βράσε σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν
- Προθέρμανε το φούρνο στους 185 C
- Κόβουμε τα βρασμένα κάστανα σε κομματάκια
- Σόταρε στο βούτυρο το κρεμμύδι να μαλακώσει και πρόσθεσε το σέλινο ψιλοκομμένο
- Πρόσθεσε τον κιμά και ανακάτεψε μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια πρόσθεσε και το ρύζι και σβήσε με ένα φλιτζάνι του καφέ νερό. Συμπλήρωσε με τα μπαχαρικά
- Ρίξε στη συνέχεια τις σταφίδες, τα κουκουνάρια, τα αμύγδαλα και τα κάστανα και ανακάτεψε και άφησε τα υλικά να βράσουν όλα μαζί για περίπου 8 λεπτά
- Άφησε τη γέμιση να κρυώσει και αφαίρεσε το ξύλο της κανέλας
- Άλειψε τη γαλοπούλα με πορτοκάλι και κονιάκ και αλατοπιπέρωσε την
- Γέμισε προσεκτικά την γαλοπούλα με τη γέμιση και ράψε την κοιλιά της γαλοπούλας
- Άλλειψε άλλη μια φορά με το πορτοκάλι και το κονιάκ και βάλτη στη γάστρα
- Θέλει αρκετό ψήσιμο 3 με 4 ώρες, ενώ καλό είναι όσο ψήνεται να την αλείφεις τακτικά με πορτοκάλι και κονιάκ
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ