Γαλοπούλα με σαλάτα από πεπόνι

50' min
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Tελικά το πεπόνι θα μπορούσε να σερβίρεται μόνο ως συνοδευτικό για τα κυρίως πιάτα σου! Η απόδειξη; Αυτή η δροσιστική συνταγή με φιλέτο γαλοπούλας και φρέσκα λαχανικά.

Συστατικά

  • 2 στήθη γαλοπούλας κομένα στη μέση οριζόντια (περίπου 450 γραμμάρια)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ κ.γ. μείγμα cajun*
  • 6 φλιτζάνια ανάμεικτες πρασινάδες (λόλα, baby σπανάκι, ρόκα, κ.ά.)
  • 1 ½ φλιτζάνι φέτες πεπόνι
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα blueberries
  • Λίγο μαλακό, κίτρινο τυρί (όπως γκούντα, έμενταλ κτλ.)
  • Για το Dressing: 1 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • *Για το μείγμα Cajun: ίση ποσότητα σκόνη σκόρδου, πάπρικα, πιπέρι καγιέν, μαύρο πιπέρι, κρεμμύδι σε σκόνη, ρίγανη, αλάτι, τριμμένο θυμάρι και προαιρετικά λίγο μπούκοβο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άλειψε τη γαλοπούλα με ελαιόλαδο. Πασπάλισέ τη με το μείγμα Cajun
  • Ψήσε σε προθερμασμένο γκριλ σε μέτρια ένταση, μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει η γαλοπούλα. Αφού ψηθεί άφησέ τη να κρυώσει και κόψτη σε φέτες
  • Σε ένα πιάτο βάλε λίγη πράσινη σαλάτα και πάνω τοποθέτησε φέτες γαλοπούλας, το πεπόνι και τα blueberries
  • Σε ένα μπλέντερ πρόσθεσε όλα τα υλικά για το dressing και χτύπησε καλά να γίνουν ένα σώμα
  • Ρίξε λίγο τυρί κομμένο σε κύβους και το dressing και σέρβιρε!

 

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164