Τρυφερό φιλέτο κοτόπουλου, σος από κρέμα γάλακτος με παρμεζάνα και τραγανές πατατούλες στο φούρνο. Είναι ένα πιάτο για γρήγορες, αλλά όχι πρόχειρες λύσεις…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 2 φέτες προσούτο
- 2 κ.σ. cottage cheese
- 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. λάδι
- 3 μέτριες πατάτες
- 100 γρ. νιφάδες αμυγδάλου
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
- Aλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τις πατάτες και κόψε σε λεπτές στρογγυλές φέτες
- Στρώσε μια λαδόκα σε ταψάκι, στρώσε τις πατάτες και ράντισε με το λάδι, αλάτι και λίγο θυμάρι. Άπλωσε από πάνω και τις νιφάδες αμυγδάλου
- Ψήσε να γίνουν τραγανές για 20 λεπτά περίπου στους 180oC
- Άνοιξε τα φιλέτα στη μέση, χωρίς να τα χωρίσεις τελείως στα δύο και μοίρασε το προσούτο και το cottage cheese
- Άλειψε με το βούτυρο και στερέωσε με μια οδοντογλυφίδα. Θωράκησε σε αντικολλητικό τηγανάκι να πάρει ελαφρύ χρώμα από όλες τις πλευρές!
- Μην τρυπήσεις το φιλέτο όπως το γυρίζεις, γιατί θα στεγνώσουν
- Κατέβασε από το τηγάνι και ψήσε για λίγο στο φούρνο να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό για 30 περίπου λεπτά
- Ετοίμασε την σος παρμεζάνας βάζοντας την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο να βράσουν
- Πρόσθεσε και την παρμεζάνα και ανακάτεψε να πήξει η κρέμα σου
- Σέρβιρε με το φιλέτο, τια πατατούλες γαρνιρισμένες με την σος παρμεζάνας
Tip
Γρήγορο κοτόπουλο! Αυτό είναι το μυστικό... Κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ