Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο με παρμεζάνα

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Τρυφερό φιλέτο κοτόπουλου, σος από κρέμα γάλακτος με παρμεζάνα και τραγανές πατατούλες στο φούρνο. Είναι ένα πιάτο για γρήγορες, αλλά όχι πρόχειρες λύσεις…

Συστατικά

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 2 φέτες προσούτο
  • 2 κ.σ. cottage cheese
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. λάδι
  • 3 μέτριες πατάτες
  • 100 γρ. νιφάδες αμυγδάλου
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
  • Aλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τις πατάτες και κόψε σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • Στρώσε μια λαδόκα σε ταψάκι, στρώσε τις πατάτες και ράντισε με το λάδι, αλάτι και λίγο θυμάρι. Άπλωσε από πάνω και τις νιφάδες αμυγδάλου
  • Ψήσε να γίνουν τραγανές για 20 λεπτά περίπου στους 180oC
  • Άνοιξε τα φιλέτα στη μέση, χωρίς να τα  χωρίσεις τελείως στα δύο και μοίρασε το προσούτο και το cottage cheese
  • Άλειψε με το βούτυρο και στερέωσε με μια οδοντογλυφίδα. Θωράκησε σε αντικολλητικό τηγανάκι να πάρει ελαφρύ χρώμα από όλες τις πλευρές!
  • Μην τρυπήσεις το φιλέτο όπως το γυρίζεις, γιατί θα στεγνώσουν
  • Κατέβασε από το τηγάνι και ψήσε για λίγο στο φούρνο να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό για 30 περίπου λεπτά
  • Ετοίμασε την σος παρμεζάνας βάζοντας την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο να βράσουν
  • Πρόσθεσε και την παρμεζάνα και ανακάτεψε να πήξει η κρέμα σου
  • Σέρβιρε με το φιλέτο, τια πατατούλες γαρνιρισμένες με την σος παρμεζάνας

Tip

Γρήγορο κοτόπουλο! Αυτό είναι το μυστικό... Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164