Μια εξαιρετική ιδέα να παντρέψεις την αγκινάρα με κρέας και ξηρούς καρπούς με τον καλύτερο τρόπο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κονσέρβα καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
- μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο σπανάκι
- 2 κ.σούπας ψιλοκομμένα, ασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα
- 2 κ.σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ.γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 3/4 κ.γλυκού αλάτι
- 3/4 κ.γλυκού πιπέρι
- 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκκαλο
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τις αγκινάρες, το σπανάκι, τα αμύγδαλα, το τυρί, το ξύσμα και το 1/4 της ποσότητας από το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσεκτικά άνοιξε μια “τσέπη” σε κάθε στήθος.
- Γέμισε κάθε στήθος με ίση ποσότητα γέμισης.
- Αλατοπιπέρωσε τα στήθη με το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι.
- Ζέστανε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Ψήσε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από κάθε πλευρά και να ψηθεί εσωτερικά περίπου 5 με 7 λεπτά ανά πλευρά.
Tip
Μπορείς εναλλακτικά να βάλεις και ψημένα κάστανα αντί για αμύγδαλα στη συνταγή σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ