Αν έχεις βαρεθεί το απλό κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, αυτή είναι η εναλλακτική σου… τρυφερό κοτοπουλάκι γεμιστό με ρύζι και άλλα μυρωδικά για να πάρει γεύση και υπέροχο άρωμα. Δοκίμασέ το!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μέτριο κοτόπουλο
- Αλάτι, πιπέρι, σιναπόσπορο & κάρυ
- Ελαιόλαδο
- Λίγη μουστάρδα
- 3-4 πατάτες μέτριες
- Λεμόνι
- ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 300 γρ. συκωτάκια κότας
- 1 ποτήρι ρύζι μακρύκοκκο
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
- Άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε το κοτοόπουλο καλά. Αλατοπιπέρωσε και τρίψε με το σιναπόσπορο. Άλειψε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και μουστάρδα
- Για τη γέμιση σόταρε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο και πρόσθεσε τα συκωτάκια να πάρουν χρώμα
- Ρίξε και το ρύζι και συνέχισε το σοτάρισμα. Σβήσε με το κρασί και αφού φύγει το αλκόολ πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και άνηθο
- Γέμισε το κοτόπουλο και βάλε σε ένα ταψάκι με πατάτες κομμένες κυδωνάτες και δυο τρεις ροδέλες λεμόνι για άρωμα. Συμπλήρωσε λίγο νερό και ψήσε στους 170 για 2 1/2 ώρες περίπου
- Σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ