Γλυκόξινο κοτόπουλο

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Το άρωμα ανατολής δεν βοηθά μόνο στην ερωτική διάθεση, αλλά και στη γεύση. Γλυκόξινα κομματάκια κοτόπουλο με ρύζι… μην το σερβίρεις με ξυλάκια και τον δυσκολέψεις στο φαγητό. Εκτός αν γνωρίζεις την επιδεξιότητά του στο ξυκάκι…

Συστατικά

  • 1/2 κιλό κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 3/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 1/4 του φλιτζανιού χυμό μήλου
  • 2 κ.σ. τοματοχυμό
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1/3 του φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • 1/2 φλιτζάνι νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το κοτόπουλο σε μερίδες
  • Ζέστανε το ελαιόλαδο και θωράκησε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα. Αφαίρεσε και άφησε στην άκρη
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι το σκόρδο, το τζίντζερ, το μπούκοβο να αρωματιστεί το ελαιόλαδο
  • Πρόσθεσε και τα υπόλοιπα υλικά μαζί στο τηγάνι και άφησε να πάρει μια βράση η σάλτσα
  • Στη συνέχεια βάλε πάλι στο σκεύος το κοτόπουλο και χαμήλωσε τη φωτιά, αφήνοντας το γλυκόξινο φαγητό σου να σιγοβράσει περίπου 20 λεπτά
  • Σέρβιρε ζεστό με ρύζι

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164