Φιλέτο κοτόπουλο με ινδικό άρωμα και αρωματικό ρύζι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ηλιέλαιο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ. γλυκού μπούκοβο
- 3 κ. γλυκού κουρκουμάς
- 750 gr φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 1 ντοματοπολτός
- 2 κ. γλυκού τζίντζερ
- 3 κ. γλυκού κύμινο
- 3 κ. γλυκού κόλιανδρος
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 1 λεμόνι
- αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγάρισε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο λιωμένο.
- Κόψε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και σκούπισέ το καλά, ώστε να μην έχει υγρά.
- Ανακάτεψε το μπούκοβο, τον κουρκουμά και το αλάτι σε ένα μπολ και πέρασε από το μείγμα τα φιλέτα.
- Ψήσε το κοτόπουλο στο τηγάνι για 15 λεπτά.
- Πρόσθεσε την ντομάτα, το τζίντζερ, το κύμινο και τον κόλιανδρο και χαμήλωσε τη φωτιά.
- Όταν ξεκινήσει ο βρασμός, σκέπασε το τηγάνι με το καπάκι και άσε να σιγοβράσει για μισή ώρα.
- Τέλος, πρόσθεσε το βούτυρο και το χυμό του λεμονιού και σέρβιρε με αρωματικό ρύζι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ