Ινδικό κοτόπουλο με καρυκεύματα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Φιλέτο κοτόπουλο με ινδικό άρωμα και αρωματικό ρύζι

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 3 κ. γλυκού κουρκουμάς
  • 750 gr φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1 ντοματοπολτός
  • 2 κ. γλυκού τζίντζερ
  • 3 κ. γλυκού κύμινο
  • 3 κ. γλυκού κόλιανδρος
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγάρισε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο λιωμένο.
  • Κόψε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και σκούπισέ το καλά, ώστε να μην έχει υγρά.
  • Ανακάτεψε το μπούκοβο, τον κουρκουμά και το αλάτι σε ένα μπολ και πέρασε από το μείγμα τα φιλέτα.
  • Ψήσε το κοτόπουλο στο τηγάνι για 15 λεπτά. 
  • Πρόσθεσε την ντομάτα, το τζίντζερ, το κύμινο και τον κόλιανδρο και χαμήλωσε τη φωτιά.
  • Όταν ξεκινήσει ο βρασμός, σκέπασε το τηγάνι με το καπάκι και άσε να σιγοβράσει για μισή ώρα.
  • Τέλος, πρόσθεσε το βούτυρο και το χυμό του λεμονιού και σέρβιρε με αρωματικό ρύζι.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164