Καλοκαιρινή μινεστρόνε με κεφτεδάκια γαλοπούλας

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή σούπα με αρωματικά λαχανικά, μακαρονάκι και κεφτεδάκια γαλοπούλας

Συστατικά

Για τη σούπα:

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα σε κυβάκια
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ. γλυκού ξερό θυμάρι
  • 8 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3/4 φλ. κοφτό μακαρονάκι
  • 2 κολοκυθάκια σε κυβάκια
  • 3 φλ. baby σπανάκι
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός

Για τα κεφτεδάκια:

  • 500 gr κιμάς γαλοπούλας
  • 1/3 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ. γλυκού ξερός βασιλικός
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τον κιμά με το τρίμμα ψωμιού, την παρμεζάνα, το σκόρδο, τον βασιλικό και αλατοπίπερο.
  • Πλάσε περίπου 30 κεφτεδάκια και ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε τα κεφτεδάκια σε δόσεις, ψήσε για περίπου τρία λεπτά και μετάφερέ τα σε απορροφητικό χαρτί.
  • Όταν τελειώσεις, ρίξε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερο και σοτάρισε για τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε το θυμάρι για ένα λεπτό και έπειτα τον ζωμό με τα φύλλα δάφνης.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, πρόσθεσε το κοφτό μακαρονάκι και τα κεφτεδάκια και βράσε για περίπου 12 λεπτά.
  • Ρίξε και τα κολοκυθάκια με το σπανάκι και συνέχισε να βράζεις για δυο λεπτά.
  • Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο και τον μαϊντανό και σέρβιρε αμέσως.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164