Λαχταριστή σούπα με αρωματικά λαχανικά, μακαρονάκι και κεφτεδάκια γαλοπούλας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τη σούπα:
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα σε κυβάκια
- 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
- 1/2 κ. γλυκού ξερό θυμάρι
- 8 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 2 φύλλα δάφνης
- 3/4 φλ. κοφτό μακαρονάκι
- 2 κολοκυθάκια σε κυβάκια
- 3 φλ. baby σπανάκι
- χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κ. σούπας μαϊντανός
Για τα κεφτεδάκια:
- 500 gr κιμάς γαλοπούλας
- 1/3 φλ. τρίμμα ψωμιού
- 1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ. γλυκού ξερός βασιλικός
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τον κιμά με το τρίμμα ψωμιού, την παρμεζάνα, το σκόρδο, τον βασιλικό και αλατοπίπερο.
- Πλάσε περίπου 30 κεφτεδάκια και ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Πρόσθεσε τα κεφτεδάκια σε δόσεις, ψήσε για περίπου τρία λεπτά και μετάφερέ τα σε απορροφητικό χαρτί.
- Όταν τελειώσεις, ρίξε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερο και σοτάρισε για τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε το θυμάρι για ένα λεπτό και έπειτα τον ζωμό με τα φύλλα δάφνης.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, πρόσθεσε το κοφτό μακαρονάκι και τα κεφτεδάκια και βράσε για περίπου 12 λεπτά.
- Ρίξε και τα κολοκυθάκια με το σπανάκι και συνέχισε να βράζεις για δυο λεπτά.
- Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο και τον μαϊντανό και σέρβιρε αμέσως.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ