Καπνιστό κοτόπουλο σε αρωματικά φύλλα Jasmine Tea

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Γίνεται το κοτόπουλο καπνιστό μέσα στο τηγάνι σου; Κι όμως γίνεται, είναι ευωδιαστό, γευστικό και κυρίως πανάλαφρο. Για εσένα που αναζητάς τρόπους να αρωματίσεις τη δίαιτά σου ή απλά θέλεις να δοκιμάσεις νέες γεύσεις.
Θερμίδες 197

Συστατικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ: 75 γρ. ρύζι jasmine
  • 50γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 25 γρ. φύλλα τσάι γιασεμί (jasmine tea)
  • ΓΙΑ ΤΟ DRESSING: 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 60ml χυμό Lime
  • 20ml ταϋλανδέζικη σος (θα τη βρεις στο ράφι με τα delicatessen)
  • Φρέσκια ρόκα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πάρε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και ανασήκωσε τις άκρες ώστε να σχηματίσεις ένα πουγκάκι
  • Γέμισε το αλουμινόχαρτο με τα υλικά για το κάπνισμα και βάλε το αλουμινόχαρτο στη βάση ενός γουοκ ή βαθιού τηγανιού με καπάκι
  • Άνοιξε την εστία σου σε δυνατή φωτιά ώσπου να αρχίσουν τα φύλλα τσαγιού να καπνίζουν.
  • Αμέσως τοποθέτησε τα στήθη κοτόπουλο με σχαρούλα επάνω από το αλουμινόχαρτο, σκέπασε το τηγάνι και χαμήλωσε τη φωτιά για να μην καεί το μείγμα
  • Άφησε το κοτόπουλο να καπνιστεί για 15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο
  • Στο μεταξύ ετοίμασε το dressing, πολύ απλά αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί, τη ζάχαρη, το χυμό lime και τη σος
  • Σέρβιρε με φρέσκια ρόκα, τα κομμάτια κοτόπουλο σε φετούλες και το dressing

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164