Τα κεφτεδάκια κοτόπουλο είναι μοναδική επιλογή για να μειώσεις τα λιπαρά αλλά όχι και την γεύση και την θρεπτική αξία. Συνόδευσέ τα από έντονη πράσινη, σος αβοκάντο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό κοτόπουλο κιμά
- 1 μεγάλο αυγό
- ½ φλιτζάνι ψωμί
- 1 ½ καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- Αλάτι,πιπέρι
- ½ φλιτζάνι κόλιαντρο
- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 αβοκάντο καθαρισμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ¼ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- Χυμό από ½ lime
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε τον κιμά, το αυγό, το ψωμί, την καυτερή πιπεριά, το κόλιανδρο, αλλάτι και πιπέρι
- Πλάσε μικρά κεφτεδάκα 18 περίπου κομμάτια.
- Ζέστανε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο και βάλε τα μισά κεφτεδάκια
- Άσε τα κεφτεδάκια 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά και σκέπασε το τηγάνι, χαμηλώνοντας τη φωτιά, αφήνοντας για 10 λεπτά να ψηθούν
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣ ΑΒΟΚΑΝΤΟ – Σε ένα μξεράκι ανακάτεψε τα αβοκάντο, το σκόρδο, την κρέμα γάλακτος και λίγο κόλιανδρο. Αλατοπιπέρωσε και ρίξε τον χυμό lime
- Λιώσε όλα τα υλικά να γίνουν μια λεία κρέμα. Άφησε στο ψυγείο να κρυώσει πριν σερβίρεις
Tip
Ετοίμασε την σος 20 λεπτά πριν σερβίρεις. Μην την αφήσεις πολύ στο ψυγείο γιατί θα μαυρίσει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ