Η συνταγή είναι απλή και η εκτέλεση απλούστερη και το αποτέλεσμα είναι light και αρωματικό! Δοκίμασε αυτούς τους κεφτέδες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τους κεφτέδες
- μισό κιλό κιμά γαλοπούλας
- 2 κ.σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ.γλυκού ξερή ρίγανη
- 1 κ.γλυκού worcestershire sauce
- πιπέρι
- μισό κ.γλυκού αλάτι
- 2/3 φλιτζ. φέτα σε κύβους
- ηλιέλαιο για το τηγάνι
- Για τη σος
- 3/4 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι
- μια πρέζα αλάτι
- 1 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τους κεφτέδες: Βάλε όλα τα υλικά των κεφτέδων σε μεγάλο μπολ και ζύμωσέ τα.
- Φτιάξε μικρά κεφτεδάκια πλάθοντας με τα χέρια να γίνουν σφιχτά.
- Πίεσε απαλά ένα κομματάκι φέτα μέσα σε κάθε κεφτέ και ξαναπλάσε να “κρυφτεί” το τυρί.
- Βάλε λάδι στο τηγάνι όσο να καλύψεις τον πάτο (περίπου 4 κουταλιές της σούπας) και ζέστανέ το σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Ψήσε τους κεφτέδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Βγάλε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και σέρβιρέ τους ζεστούς.
- Για τη σος: Βάλε όλα τα υλικά για τη σος σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά. Σέρβιρε μαζί με τους κεφτέδες.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ