Η συνταγή είναι απλή και η εκτέλεση απλούστερη και το αποτέλεσμα είναι light και αρωματικό! Δοκίμασε αυτούς τους κεφτέδες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τους κεφτέδες
- μισό κιλό κιμά γαλοπούλας
- 2 κ.σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ.γλυκού ξερή ρίγανη
- 1 κ.γλυκού worcestershire sauce
- πιπέρι
- μισό κ.γλυκού αλάτι
- 2/3 φλιτζ. φέτα σε κύβους
- ηλιέλαιο για το τηγάνι
- Για τη σος
- 3/4 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι
- μια πρέζα αλάτι
- 1 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τους κεφτέδες: Βάλε όλα τα υλικά των κεφτέδων σε μεγάλο μπολ και ζύμωσέ τα.
- Φτιάξε μικρά κεφτεδάκια πλάθοντας με τα χέρια να γίνουν σφιχτά.
- Πίεσε απαλά ένα κομματάκι φέτα μέσα σε κάθε κεφτέ και ξαναπλάσε να “κρυφτεί” το τυρί.
- Βάλε λάδι στο τηγάνι όσο να καλύψεις τον πάτο (περίπου 4 κουταλιές της σούπας) και ζέστανέ το σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Ψήσε τους κεφτέδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Βγάλε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και σέρβιρέ τους ζεστούς.
- Για τη σος: Βάλε όλα τα υλικά για τη σος σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά. Σέρβιρε μαζί με τους κεφτέδες.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ