Κεφτέδες γαλοπούλας γεμιστοί με σος λεμονιού

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η συνταγή είναι απλή και η εκτέλεση απλούστερη και το αποτέλεσμα είναι light και αρωματικό! Δοκίμασε αυτούς τους κεφτέδες!

Συστατικά

  • Για τους κεφτέδες
  • μισό κιλό κιμά γαλοπούλας
  • 2 κ.σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ.γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1 κ.γλυκού worcestershire sauce
  • πιπέρι
  • μισό κ.γλυκού αλάτι
  • 2/3 φλιτζ. φέτα σε κύβους
  • ηλιέλαιο για το τηγάνι
  • Για τη σος
  • 3/4 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τους κεφτέδες: Βάλε όλα τα υλικά των κεφτέδων σε μεγάλο μπολ και ζύμωσέ τα.
  • Φτιάξε μικρά κεφτεδάκια πλάθοντας με τα χέρια να γίνουν σφιχτά.
  • Πίεσε απαλά ένα κομματάκι φέτα μέσα σε κάθε κεφτέ και ξαναπλάσε να “κρυφτεί” το τυρί.
  • Βάλε λάδι στο τηγάνι όσο να καλύψεις τον πάτο (περίπου 4 κουταλιές της σούπας) και ζέστανέ το σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Ψήσε τους κεφτέδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  • Βγάλε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και σέρβιρέ τους ζεστούς.
  • Για τη σος: Βάλε όλα τα υλικά για τη σος σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά. Σέρβιρε μαζί με τους κεφτέδες.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164