Γιατί το κοτόπουλο αγαπάει την ανατολίτικη κουζίνα! Μαύρο ρύζι, μπόλικα λαχανικά και ένα ξεχωριστό πράσινο κάρυ θα σου δώσουν ένα κυρίως πιάτο εξαιρετικό για ανατολίτικες θεματικές βραδιές!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας light, χωρίς ζάχαρη
- ¼ φλιτζάνι ζωμό κότας
- 2-3 κ. σ. πάστα από πράσινο κάρι
- 2 κ.γ. κορνφλάουερ
- 1 κ.γ. Ξύσμα λεμονιού
- 1 μέτρια πράσινη πιπεριά κομμένι σε λεπτές λωρίδες
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- ¾ φλιτζανιού καρότα κομμένα ζουλιέν
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 350 γρ. μπούτι κοτόπουλο χωρίς κόκαλο
- 2 κ.γ. ηλιέλαιο
- 2 φλιτζάνια ζεστό καστανό ρύζι basmati ή καστανό ρύζι
- Φρέσκο κόλιανδρο
- Μαγειρικό σπρέυ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Φτιάξε τη σος ανακατεύοντας σε ένα μπολ το γάλα καρύδας, το ζωμό, την πάστα κάρι, το κορνφλάουερ και το ξύσμα. Βάλτη στην άκρη
- Ψέκασε ένα τηγάνι γουόκ ή ένα αντικολλητικό τηγάνι με μαγειρικό σπρέυ. Ζέστανέ τα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Ρίξε την πιπεριά και το κρεμμύδι και μαγείρεψε ανακατεύοντας για περίπου 3 λεπτά. Πρόσθεσε τα καρότα και το σκόρδο και μαγείρεψε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να είναι τραγανά. Βγάλε τα λαχανικά από το γουόκ
- Αφαίρεσε το λίπος από το κοτόπουλο και κόψτο σε μπουκιές
- Βάλε το λάδι στο γουόκ και ρίξε το κοτόπουλο. Μαγείρεψε σε μέτρια ως υψηλή φωτιά για 3-5 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο
- Κατέβασε από τη φωτιά μέσα στο γουόκ και ρίξε τη σως ανακατεύοντας μέχρι να δέσει ελαφρά
- Πρόσθεσε τα λαχανικά και ανακάτεψε όλα τα υλικά με τη σος. Μαγείρεψε περίπου άλλα 2 λεπτά
- Σέρβιρε το κοτόπουλο πάνω στο μαγειρεμένο ρύζι πασπαλίζοντας με κόλιανδρο
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ