H Ιταλική εκδοχή του κοκκινιστού κοτόπουλου, με αμέτρητα ολόφρεσκα μυρωδικά! Στα ιταλικά cacciatore σημαίνει μαγειρική του κυνηγού, η οποία περιλαμβάνει σίγουρα ντομάτα, κρεμμύδι και πολλά μεσογειακά μυρωδικά. Απολαυστικά εύκολο και νόστιμο…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 8 μικρά μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς πέτσα
- Αλάτι, πιπέρι
- 3 φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
- 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε λωρίδες
- 1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ½ φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί ή ζωμό κότας
- 800 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη σε κονσέρβα
- 1,5 φλιτζάνια κατεψυγμένα μικρά κρεμμυδάκια
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. μπαλσάμικο
- 10 ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες
- 1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι βάλε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Πασπάλισε το κοτόπουλο με λίγο αλάτι και πιπέρι και σωτάρισέ το στο λάδι ίσα να πάρει χρώμα. Βγάλτο από το τηγάνι.
- Ρίξε τα μανιτάρια, την πιπεριά, το καρότο και το σκόρδο. Μαγείρεψε για 4 λεπτά. Πρόσθεσε το κρασί. Σιγόβρασε χωρίς να σκεπάσεις μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Πρόσθεσε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τη ρίγανη και μία κ.γλ. Πιπέρι και ανακάτεψε. Πρόσθεσε το κοτόπουλο.
- Σιγόβρασε με σκεπασμένη κατσαρόλα περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
- Πρόσθεσε το μπαλσάμικο και όσο αλάτι επιθυμείς.
- Πριν σερβρίρεις ρίξε μερικές ελιές και μαϊντανό.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ