Chimicchurri είναι μια πράσινη ωμή σος από μαϊντανό, σκόρδο και πιπεριά! Ετοίμασέ την στο άψε-σβήσε και περίχυσε το φιλέτο κοτόπουλο. Σέρβιρε με τρυφερό φασολάκι και απόλαυσε το πιο καλοκαιρινό γεύμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκκαλο
- 3 κ.σ. φυτικό λάδι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 350 γρ. πράσινα φασολάκια
- ¾ φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.σ. ξύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
- 1 λεμόνι
- ¼ κ.γ. λιωμένη κόκκινη καφτερή πιπεριά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Άλειψε κάθε στήθος και από τις δύο πλευρές με μία κουταλιά λάδι και αλατοπιπέρωσέ τες.
- Προθέρμανε το γκριλ και ψήσε το κοτόπουλο σε μέτρια ένταση γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί καλά.
- Βράσε νερό και βάλε τα φασολάκια ίσα να μαλακώσουν και να διατηρήσουν το χρώμα τους.
- Βάλε στο μίξερ τις δυο κουταλιές λάδι, λίγο αλάτι, το μαϊντανό, το ξύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και χτύπα τα μέχρι να γίνουν λεία.
- Ξύσε το λεμόνι σε φλίδες. Σέρβιρε το κοτόπουλο με τα φασολάκια ρίχνοντας λίγη σως και ξύσμα αλλά και περιχύνοντας με χυμό από το λεμόνι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ