Κοτόπουλο Chimichurri

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Chimicchurri είναι μια πράσινη ωμή σος από μαϊντανό, σκόρδο και πιπεριά! Ετοίμασέ την στο άψε-σβήσε και περίχυσε το φιλέτο κοτόπουλο. Σέρβιρε με τρυφερό φασολάκι και απόλαυσε το πιο καλοκαιρινό γεύμα.

Συστατικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκκαλο
  • 3 κ.σ. φυτικό λάδι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 350 γρ. πράσινα φασολάκια
  • ¾ φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
  • 1 λεμόνι
  • ¼ κ.γ. λιωμένη κόκκινη καφτερή πιπεριά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άλειψε κάθε στήθος και από τις δύο πλευρές με μία κουταλιά λάδι και αλατοπιπέρωσέ τες.
  • Προθέρμανε το γκριλ και ψήσε το κοτόπουλο σε μέτρια ένταση γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί καλά.
  • Βράσε νερό και βάλε τα φασολάκια ίσα να μαλακώσουν και να διατηρήσουν το χρώμα τους.
  • Βάλε στο μίξερ τις δυο κουταλιές λάδι, λίγο αλάτι, το μαϊντανό, το ξύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και χτύπα τα μέχρι να γίνουν λεία.
  • Ξύσε το λεμόνι σε φλίδες. Σέρβιρε το κοτόπουλο με τα φασολάκια ρίχνοντας λίγη σως και ξύσμα αλλά και περιχύνοντας με χυμό από το λεμόνι.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164