Συνήθως φρικασέ φτιάχνουμε με χοιρινό και σέλινο ή μαρούλια. Σε αυτή την εκδοχή βάζουμε κοτόπουλο και εστραγκόν και δημιουργούμε ένα πιάτο εύκολο αλλά με προδιαγραφές γκουρμέ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε 10 κομμάτια, πλυμένο και σκουπισμένο με χαρτί
- μισό φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- μισό φλιτζ. λευκό κρασί
- 2 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου
- 4-5 κλαδάκια φρέσκο εστραγκόν
- 2 κρόκους
- μισό φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν
- το χυμό μισού λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε τις δύο από τις τρεις κουταλιές ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Βάλε σε πιάτο το αλεύρι και βούτα μέσα κάθε κομμάτι κοτόπουλο τινάζοντας να φύγει το περιττό αλεύρι και βάζε το στην κατσαρόλα.
- Αλατοπιπέρωσε.
- Αναποδογύριζε τα κομμάτια μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα αλλά ελαφρά περίπου για 8 λεπτά.
- Βγάλε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και άφησέ το στην άκρη.
- Ρίξε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και πρόσθεσε το κρεμμύδι.
- Σώταρε να μαλακώσει περίπου για 5 λεπτά.
- Δυνάμωσε τη φωτιά, ρίξε το κρασί και μαγείρεψε μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα.
- Πρόσθεσε το ζωμό, τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα κλωνάρια του εστραγκόν να πάρουν βράση.
- Χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε μέχρι το κοτόπουλο να είναι πολύ μαλακό, περίπου 45 λεπτά.
- Βγάλε το κοτόπουλο σε πιατέλα και σκέπασέ το με αλουμινόχαρτο.
- Ξαναδυνάμωσε τη φωτιά και άσε το υγρό να βράζει μέχρι να μείνει το μισό.
- Χαμήλωσε στο ελάχιστο τη φωτιά.
- Χτύπα τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Ρίξε μέσα μερικές κουταλιές από το ζουμί του φαγητού και ανακάτεψε.
- Ρίξε αργά αργά τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας απαλά.
- Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο εστραγκόν και το λεμόνι στη σάλτσα, ανακάτεψε και αλατοπιπέρωσε.
- Περίχυσε το κοτόπουλό σου με τη σάλτσα.
- Σέρβιρε με ρύζι ή noodles.
Tip
Εάν δεν βρίσκεις εστραγκόν ή δεν σου αρέσει χρησιμοποίησε άνιθο ή σέλινο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ