Κοτόπουλο φρικασέ με εστραγκόν

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Συνήθως φρικασέ φτιάχνουμε με χοιρινό και σέλινο ή μαρούλια. Σε αυτή την εκδοχή βάζουμε κοτόπουλο και εστραγκόν και δημιουργούμε ένα πιάτο εύκολο αλλά με προδιαγραφές γκουρμέ!

Συστατικά

  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε 10 κομμάτια, πλυμένο και σκουπισμένο με χαρτί
  • μισό φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • μισό φλιτζ. λευκό κρασί
  • 2 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου
  • 4-5 κλαδάκια φρέσκο εστραγκόν
  • 2 κρόκους
  • μισό φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν
  • το χυμό μισού λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε τις δύο από τις τρεις κουταλιές ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Βάλε σε πιάτο το αλεύρι και βούτα μέσα κάθε κομμάτι κοτόπουλο τινάζοντας να φύγει το περιττό αλεύρι και βάζε το στην κατσαρόλα.
  • Αλατοπιπέρωσε.
  • Αναποδογύριζε τα κομμάτια μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα αλλά ελαφρά περίπου για 8 λεπτά.
  • Βγάλε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και άφησέ το στην άκρη.
  • Ρίξε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και πρόσθεσε το κρεμμύδι.
  • Σώταρε να μαλακώσει περίπου για 5 λεπτά.
  • Δυνάμωσε τη φωτιά, ρίξε το κρασί και μαγείρεψε μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα.
  • Πρόσθεσε το ζωμό, τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα κλωνάρια του εστραγκόν να πάρουν βράση.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε μέχρι το κοτόπουλο να είναι πολύ μαλακό, περίπου 45 λεπτά.
  • Βγάλε το κοτόπουλο σε πιατέλα και σκέπασέ το με αλουμινόχαρτο.
  • Ξαναδυνάμωσε τη φωτιά και άσε το υγρό να βράζει μέχρι να μείνει το μισό.
  • Χαμήλωσε στο ελάχιστο τη φωτιά.
  • Χτύπα τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Ρίξε μέσα μερικές κουταλιές από το ζουμί του φαγητού και ανακάτεψε.
  • Ρίξε αργά αργά τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας απαλά.
  • Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο εστραγκόν και το λεμόνι στη σάλτσα, ανακάτεψε και αλατοπιπέρωσε.
  • Περίχυσε το κοτόπουλό σου με τη σάλτσα.
  • Σέρβιρε με ρύζι ή noodles.

Tip

Εάν δεν βρίσκεις εστραγκόν ή δεν σου αρέσει χρησιμοποίησε άνιθο ή σέλινο.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164