Πικάντικο και με υλικά ελληνικά θα δώσει έντονη γεύση στο τραπέζι σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4 φλιτζ. τριμμένο μετσοβόνε
- 3 κ.σούπας ψιλοκομμένες ελιές καλαμών
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 μέτρια στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκκαλο
- 1 μεγάλο ασπράδι
- μισό φλιτζ. ψίχα ξερή ή φρυγανιά
- μισό κουταλάκι αλάτι
- 2 κ.γλυκού ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Στρώσε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί και ψέκασε με μαγειρικό σπρέι.
- Σε μπολ ανακάτεψε το τυρί, τις ελιές και λίγο πιπέρι.
- Χτύπα ελαφρά το ασπράδι σε μπολ με ένα πιρούνι.
- Ανακάτεψε την ψίχα και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ.
- Προσεκτικά άνοιξε από το πλάι κάθε στήθος σχηματίζοντας ένα μικρό φάκελο.
- Γέμισε κάθε στήθος με το ένα τέταρτο από το μίγμα του τυριού.
- Κλείσε προσεκτικά κάθε στήθος πιέζοντας ελαφρά.
- Βούτα κάθε στήθος πρώτα στο ασπράδι και μετά στην ψίχα και τίναξε απαλά για να φύγει ό,τι περισσεύει.
- Ζέστανε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Βάλε το κοτόπουλο να ροδίσει από τη μία μόνο πλευρά περίπου 2 λεπτά.
- Βγάλ’ το από το τηγάνι και τοποθέτησέ το στο ταψί με την ψημένη πλευρά προς τα πάνω.
- Ψήσε μέχρι να μην είναι ροζ εσωτερικά, περίπου για 20 λεπτά.
Tip
Για έξτρα γεύση μπορείς να προσθέσεις στη γέμιση και λίγη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ