Κοτόπουλο γεμιστό με ελιές και μετσοβόνε

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πικάντικο και με υλικά ελληνικά θα δώσει έντονη γεύση στο τραπέζι σου!

Συστατικά

  • 1/4 φλιτζ. τριμμένο μετσοβόνε
  • 3 κ.σούπας ψιλοκομμένες ελιές καλαμών
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 μέτρια στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκκαλο
  • 1 μεγάλο ασπράδι
  • μισό φλιτζ. ψίχα ξερή ή φρυγανιά
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • 2 κ.γλυκού ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Στρώσε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί και ψέκασε με μαγειρικό σπρέι.
  • Σε μπολ ανακάτεψε το τυρί, τις ελιές και λίγο πιπέρι.
  • Χτύπα ελαφρά το ασπράδι σε μπολ με ένα πιρούνι.
  • Ανακάτεψε την ψίχα και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ.
  • Προσεκτικά άνοιξε από το πλάι κάθε στήθος σχηματίζοντας ένα μικρό φάκελο.
  • Γέμισε κάθε στήθος με το ένα τέταρτο από το μίγμα του τυριού.
  • Κλείσε προσεκτικά κάθε στήθος πιέζοντας ελαφρά.
  • Βούτα κάθε στήθος πρώτα στο ασπράδι και μετά στην ψίχα και τίναξε απαλά για να φύγει ό,τι περισσεύει.
  • Ζέστανε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Βάλε το κοτόπουλο να ροδίσει από τη μία μόνο πλευρά περίπου 2 λεπτά.
  • Βγάλ’ το από το τηγάνι και τοποθέτησέ το στο ταψί με την ψημένη πλευρά προς τα πάνω.
  • Ψήσε μέχρι να μην είναι ροζ εσωτερικά, περίπου για 20 λεπτά.

Tip

Για έξτρα γεύση μπορείς να προσθέσεις στη γέμιση και λίγη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164