Κοτόπουλο με κάρυ και πράσινο μήλο

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Προχώρησε ένα βήμα παραπέρα την κλασική συνταγή κοτόπουλου με κάρυ. Το μήλο είναι αυτή την εποχή στα καλύτερά του και θα σε ανταμείψει και στη μαγειρική!

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κομμένο σε μερίδες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια χονδροκομμένα
  • 1-1½ πράσινα μήλα.
  • 1 κουταλιά της σούπας κάρυ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κολίανδρο σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κουταλιές τη σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο.
  • Σε ανοικτή χύτρα ζεστάνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κοτόπουλο.
  • Βγάλτε το από τη χύτρα και βάλτε το σε μια πιατέλα.
  • Βάλτε και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια.
  • Όταν τσιγαριστούν ρίξτε μέσα και το κοτόπουλο.
  • Προσθέστε το μήλο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους, το κάρυ, 1 ½ ποτήρι νερό, το κύμινο, το κολίανδρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Μαγειρέψτε το φαγητό στη χύτρα για 15- 20 λεπτά.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164