Προχώρησε ένα βήμα παραπέρα την κλασική συνταγή κοτόπουλου με κάρυ. Το μήλο είναι αυτή την εποχή στα καλύτερά του και θα σε ανταμείψει και στη μαγειρική!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μεγάλο κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κομμένο σε μερίδες
- 2 μέτρια κρεμμύδια χονδροκομμένα
- 1-1½ πράσινα μήλα.
- 1 κουταλιά της σούπας κάρυ
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κολίανδρο σε σκόνη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 κουταλιές τη σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο.
- Σε ανοικτή χύτρα ζεστάνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κοτόπουλο.
- Βγάλτε το από τη χύτρα και βάλτε το σε μια πιατέλα.
- Βάλτε και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια.
- Όταν τσιγαριστούν ρίξτε μέσα και το κοτόπουλο.
- Προσθέστε το μήλο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους, το κάρυ, 1 ½ ποτήρι νερό, το κύμινο, το κολίανδρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Μαγειρέψτε το φαγητό στη χύτρα για 15- 20 λεπτά.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ