Ένας μοναδικός συνδυασμός. Μια μαγειρική αγάπη που κρατάει χρόνια. Όταν το απολαυστικό, μυρωδάτο κάρυ συνάντησε το κοτόπουλο μια κλασική αξία στη γαστρονομία, γεννήθηκε. Ετοίμασέ το εύκολα και απλά και επωφελήσου των μοναδικών ιδιοτήτων του κάρυ, αλλά και της πρωτεΐνης από το κοτόπουλο για τη γυμναστική σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200 γρ. κοτόπουλο στήθος (1 μεγάλο ή δύο μικρότερα)
- 120 γρ πιπεριές (κόκκινες ή πράσινες)
- 80γρ. κρεμμύδι (περίπου 1 μέτριο)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.γ. κάρυ
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1/2 ποτηράκι λευκό ξηρτό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι (προαιρετικά)
- 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
- 2 φλιτζάνια ζωμό κοτας
- 3-4 φυλλαράκια αποξηραμένο φασκόμηλο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε το στήθος σε μικρά κομμάτια
- Βάλε σε αντικολλητικό 1 κ.γ. ελαιόλαδο και σόταρε το κρέας να ασπρίσει. Πρόσθεσε 1 φλιτζάνι του καφέ νερό και άφησε το κρέας να το πιει. Βγάλε από το τηγάνιο και κράτησε ζεστό.
- Ψιλόκοψε το κρεμμύδι, το σκόρφο και την πιπεριά και ρίξε στο αντικολλητικό με 1 κουταλάκι λάδι να μαλακώσουν και να γυαλίσει το κρεμμύδι.
- Διάλυσε το κάρι στο κρασί και σβήσει με αυτό τα λαχανικά σου. Πρόσθεσε και το κοτόπουλο και αλατοπιπέρωσε. Σκέπασε το τηγάνι, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει για 10′ με 15′ λεπτά.
- Στο μεταξύ ετοίμασε το μπασμάτι. Ζέστανε το ρύζι στην κατσαρόλα, αρωμάτισε με τα φύλλα φασκόνηλο και ρίξε τον ζωμό. Ανακάτεψε, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το ρύζι σκεπασμένο να ψηθεί.
- Σέρβιρε το κοτόπουλο μαζί με το κοτόπουλο.
Tip
Έχε το νου όσο σιγοβράζει το κοτόπουλο στο τελευταίο πια στάδιο. Ίσω χρειαστεί αν συμπληρώνεις λίγο νερό ανά διαστήματα για να μην στεγνώσει τελείως
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ