Κοτόπουλο με κρέμα μουστάρδας

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου με κρέμα μουστάρδας και κρασιού

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 750 gr μουτάκια κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1 φλ. ζωμός κοτόπουλο
  • 2 κ. σούπας μουστάρδα ολικής άλεσης
  • 2 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 2 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλε τη σχάρα του στη μεσαία θέση.
  • Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και με απορροφητικό χαρτί στέγνωσε καλά το κοτόπουλο και αλατοπιπέρωσέ το.
  • Τοποθέτησε το κοτόπουλο στο καυτό λάδι με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω και τηγάνισέ το για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Μετάφερε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και αφαίρεσε από το τηγάνι το λάδι εκτός από μία κουταλιά.
  • Πρόσθεσε το κρεμμυδάκι, σοτάρισέ το για τρία λεπτά και ρίξε το κρασί για άλλα τρία λεπτά, ξύνοντας με μια ξύλινη κουτάλα το τηγάνι, ώστε να ξεκολλήσουν τα υπολείμματα.
  • Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου και τη μουστάρδα ολικής άλεσης και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ξαναγύρισε το κοτόπουλο στο τηγάνι με την πλευρά της πέτσας προς τα επάνω.
  • Μετάφερε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για περίπου 15 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το φούρνο και πρόσθεσε στο τηγάνι τη μουστάρδα Dijon και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα δύο λεπτά.
  • Βγάλε το φαγητό από το φούρνο και πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο.
  • Σέρβιρε τη σάλτσα στα πιάτα και από πάνω το κοτόπουλο, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164