Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με σκορδάτα λαχανάκια Βρυξελλών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 μπουτάκια κοτόπουλο
- 1 συσκευασία λαχανάκια Βρυξελλών
- 1 κ. σούπας βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- χυμό από ένα λεμόνι
- 1/4 φλ. ζωμός κοτόπουλο
- τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C, καθάρισε τα λαχανάκια και κόψε κάθε ένα στη μέση.
- Ανακάτεψέ τα σε ένα μπωλ με το λάδι και αλάτι, πιπέρι και λιωμένο σκόρδο.
- Πλύνε καλά το κοτόπουλο, στέγνωσέ το τελείως από το νερό και αλάτισέ το καλά από τις δύο πλευρές.
- Ζέστανε το βούτυρο σε ένα μικρό ταψί (στην εστία της κουζίνας) και “θωράκισε” το κοτόπουλο για οκτώ λεπτά από κάθε πλευρά.
- Μόλις ψηθούν τα κοτόπουλα, πρόσθεσε στο ταψί τα λαχανάκια με το ζωμό κοτόπουλου και το χυμό λεμονιού και ανακάτεψε.
- Τοποθέτησε το ταψί στο φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να “σωθούν” τα υγρά και μόλις ετοιμαστεί πασπάλισε από πάνω το τριμμένο τυρί.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ