Τρυφερά λαχανικά με ζουμερές μπουκιές κοτόπουλου στο φούρνο σε σάλτσα μελιού και μουστάρδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/3 φλ. μέλι
- 1/4 φλ. μουστάρδα dijon
- 2 κ. σούπας μουστάρδα πολύσπορη
- 1 κ. σούπας ξύδι
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
- 500 gr baby πατάτες
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 750 gr φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε κύβους
- 500 gr μπρόκολο σε φουντίτσες
- 1 μικρό κρεμμύδι χοντροκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
- Ανακάτεψε το μέλι με τα δύο είδη μουστάρδας, το ξύδι, το πιπέρι και μισό κουταλάκι αλάτι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τις πατάτες με μία κουταλιά λάδι και 1/4 κουταλάκι αλάτι.
- Άπλωσε τις πατάτες στο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και ψήσε για 15 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το κοτόπουλο με το μπρόκολο, το κρεμμύδι, μία κουταλιά λάδι και 1/4 κουταλάκι αλάτι.
- Ρίξε και αυτά τα υλικά στο ταψί και περίχυσε με το μισό μείγμα μουστάρδας και μελιού, ανακατεύοντάς τα και με τις πατάτες.
- Ψήσε για άλλα 10 λεπτά, αφαίρεσε από τον φούρνο, ανακάτεψε με το υπόλοιπο μείγμα μουστάρδας και μελιού και ψήσε για άλλα πέντε λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ