Λίγο λάδι, λίγο σκόρδο, λίγο μπαλσάμικο μπορούν να γίνουν η καλύτερη σος για κοτόπουλο με λαχανικά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4 φλιτζ. ιταλικό dressing
- 2 κ.σούπας μπαλσάμικο
- 1 κ.σούπας μέλι
- 1/8 κ.γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- μισό κιλό φιλέτο κοτόπουλο σε χοντρές λωρίδες
- 250 γραμμ. σπαράγγια καθαρισμένα
- 1 φλιτζ. καρότο σε λωρίδες
- 1 φλιτζ. κολοκυθάκι σε λεπτές ροδέλες
- μια κόκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
- μια μικρή ντομάτα χωρίς τους σπόρους κομμένη σε κομμάτια
- Για το ιταλικό dressing:
- 6 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ.σούπας λευκό ξύδι
- 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.σούπας χυμό λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.γλυκού ξερό βασιλικό
- μια πρέζα μπούκοβο
- μια πρέζα ρίγανη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Φτιάξε το dressing: Βάλε σε βάζο όλα τα υλικά και χτύπησέ τα καλά. Κράτησε την ποσότητα που χρειάζεσαι για τη συνταγή και το υπόλοιπο φύλαξέ το στο ψυγείο.
- Σε ένα μικρό μπολ βάλε το dressing, το μπαλσάμικο, το μέλι και το πιπέρι και ανακάτεψε καλά.
- Ζέστανε το λάδι σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Βάλε το κοτόπουλο και σώταρε για 5-6 λεπτά από όλες τις πλευρές μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
- Ρίξε το μισό από το μίγμα του μπαλσάμικου και ανακάτεψε να απλωθεί σε όλο το κοτόπουλο.
- Βγάλε το κοτόπουλο σε πιατέλα, σκέπασέ το και διατήρησέ το ζεστό. Μπορείς αν θέλεις να το κόψεις σε φέτες.
- Ρίξε τα λαχανικά στο τηγάνι και σώταρε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλε τα και αυτά στην πιατέλα.
- Βάλε το υπόλοιπο μίγμα μπαλσάμικου στο τηγάνι και βράσε για ένα λεπτό “ξύνοντας” τα τοιχώματα του τηγανιού για να μην κολλήσει η σάλτσα.
- Περίχυσε το κοτόπουλο και τα λαχανικά με τη σάλτσα.
- Βάλε τη ντομάτα σε διάφορα σημεία της πιατέλας και σέρβιρε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ