Λίγα υλικά και πολλή γεύση και ίσως το μοναδικό είναι ότι ψήνεις τα χόρτα στο φούρνο που απορροφούν όλη τη γεύση από το κοτόπουλο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Το πάνω μέρος από 2-3 χούφτες κάλε ή αντίδια ή σέσκουλα
- 1+1 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτριο λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 κλωνάρια + 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
- 1,5 κιλό κοτόπουλο σε κομμάτια (με τα κόκκαλα)
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Πλύνε και στέγνωσε καλά τα χόρτα. Βάλτα στο ταψί, περίχυσέ με τη μία κουταλιά λάδι, αλάτι, πιπέρι και ανακάτεψέ τα. Άπλωσέ τα σε μία στρώση.
- Πάρε το ξύσμα του λεμονιού και βάλ’το σε μπολ.
- Κόψε το λεμόνι σε 8 κομμάτια και άφησέ το στην άκρη.
- Βάλε στο μπολ το υπόλοιπο λάδι, το σκόρδο, το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και ανακάτεψε.
- Ρίξε μέσα το κοτόπουλο και ανακάτεψε με τα χέρια σου να απλωθεί καλά το μίγμα πάνω στο κοτόπουλο.
- Πασπάλισε με μία κουταλιά του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι και ξανανακάτεψε.
- Στρώσε το κοτόπουλο πάνω στα χόρτα και βάλε ανάμεσα τα κομμάτια του λεμονιού.
- Βάλε τα κλωνάρια του δεντρολίβανου πάνω στο κοτόπουλο σε διάφορα σημεία.
- Ψήσε μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί το κοτόπουλο περίπου 30 με 45 λεπτά. Άφησέ το να σταθεί 5 λεπτά.
- Σέρβιρε με έξτρα φέτες λεμονιού.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ