Λαχταριστό κοτόπουλο σε παρμεζάνα μέσα σε σαλτσούλα και με ένα κομμάτι μοτσαρέλας να λιώνει στο στόμα! Τι καλύτερο για ένα απολαυστικό δείπνο;
Για να αγοράσεις τα υλικά εύκολα και απλά κάνε κλικ εδώ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3/4 φλιτζ. τριμμένη ψίχα ψωμιού
- 3/4 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
- 4 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε 8 φιλέτα
- αλάτι, πιπέρι
- 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
- 2 φλιτζ. ντομάτας στον τρίφτη
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 8 λεπτές φέτες μοτσαρέλας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε την παρμεζάνα με την ψίχα σε ένα μπολ.
- Αλατοπιπέρωσε και τις δύο πλευρές του κοτόπουλου.
- Βούτα το κάθε κομμάτι κοτόπουλο πρώτα στο αυγό, στράγγισέ το και μετά στην ψίχα και από τις δύο πλευρές.
- Άπλωσε τη ντομάτα σε ταψί.
- Ζέστανε 2 κ.σούπας ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ψήσε το κοτόπουλο να ροδίσει περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Με μία σπάτουλα μετάφερε το κοτόπουλο στο ταψί με τη ντομάτα.
- Βάλε πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλου μία φέτα μοτσαρέλας.
- Ψήσε σε δυνατό φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να βράσει η σάλτσα, περίπου 5-8 λεπτά.
- Σέρβιρε αμέσως.
Tip
Παραδοσιακά σερβίρεται με σπαγγέτι όμως μπορείς να το σερβίρεις με πατάτες τηγανητές ή φούρνου ή και με μια υπέροχη πράσινη σαλάτα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ