Κομμάτια κοτόπουλου ανάμεσα σε μυρωδάτη πιπεριά σε όλους τους χρωματισμούς και μια ιδέα από κόκκινη σαλτσούλα. Δεν είναι κοκκινιστό κοτόπουλο με μακαρόνια… Είναι όπως πολύ συγκεκριμένα το έλεγε η μαμά “κοτόπουλο με πένες”! Ζυμαρικά, φρέσκα υλικά και ένα υγιεινό σπιτικό πιάτο χωρίς πολύ μπελά! Μου τρέχουν τα… σάλια μόνο στην ιδέα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1,5 με 2 κιλά)
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
- 1/2 ποτηράκι του νερού χυμό ντομάτας
- 3-4 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα (Κράτησε 2-3 ακόμη για το σερβίρισμα)
- 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Κόκκους λευκό, κόκκινο και πράσινο πιπέρι
- 500 γρ. ζυμαρικά πένες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε το κοτόπουλο και αλατοπιπέρωσε
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε μπόλικο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίξε την σκελίδα με το σκόρδο
- Αφού πάρει άρωμα, αφαίρεσε το σκόρδο και πρόσθεσε το κοτόπουλο να τσιγαριστεί
- Άφησε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, πρόσθεσε το κρεμμύδι και συνέχισε το σοτάρισμα να γυαλίσει
- Συμπλήρωσε και τις πιπεριές πλυμένες και κομμένες σε λεπτά σπιρτόξυλα
- Πρόσθεσε παράλληλα και τους κόκκους πιπεριού και άφησε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτάκια. Σβήσε με το κρασί και άφησε να φύγει αλκοόλ
- Πρόσθεσε την ντομάτα και το χυμό ντομάτας και τον βασιλικό και χαμήλωσε τη φωτιά. Αλάτισε
- Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το φαγητό να δέσει και να “σωθεί” η σαλτσούλα σου
- Παράλληλα βάλε σε μια κατσαρόλα τις πένες να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Φρόντισε να τα σουρώσεις πριν βράσουν τελείως
- Στράγγιξε και πρόσθεσε στο κοτόπουλο, ανακατέυοντας να πάνε παντού. Αν χρειαστεί πρόσθεσε λίγο νεράκι και άφησε τα ζυμαρικά να τελειώσουν το βράσιμο μέσα στη σάλτσα κοτόπουλου
- Σέρβιρε με μπόλικο τριμμένο τυράκι και γαρνιρισμένο με τα φύλλα βασιλικού
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ