Ξέρεις τι είναι η πολέντα; Ετοίμασέ την σε μια εναλλακτική συνταγή με τρυφερό μπούτι κοτόπουλο. Ένα είδος πουρέ από καλαμποκάλευρο και σάλτσα ντομάτας με προσούτο σε τρυφερό μπούτι κοτόπουλου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μπουτάκια στήθος (το επάνω μέρος) χωρίς την πέτσα
- 1 κ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλο (αν δεν έχεις μπορείς να βάλεις τριμμένο ξηρό)
- Αλάτι, Πιπέρι
- ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- Για την Πολέντα: 2/3 του φλιτζανιού καλαμποκάλευρο
- 2 φλιτζάνια νερό
- Για την σος: 1 φλιτζάνι καθαρισμένη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
- 1 κ.γ χυμό λεμονιού
- 2 φίνες/λεπτές φέτες προσιούτο (ή ακόμη και μπέικον)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αλατοπιπέρωσε το κοτόπουλο και πασπάλισε με το φασκόμηλο
- Βάλε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και πανάρισε τα κομμάτια κοτόπουλου
- Σε αντικολλητικό σκεύος με καπάκι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια(προς δυνατή) φωτιά
- Πρόσθεσε το κοτόπουλο και άσε να ψηθεί περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά
- Στη συνέχεια σβήσε με το κρασί σου, άφησε μερικά δευτερόλεπτα το αλκόολ να εξατμιστεί και σκέπασε το σκεύος
- Άφησε το κρέας να τραβήξει τα υγρά για 20 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά
- Βάλε το καλαμποκάλευρο μαζί με λίγο αλάτι (στη μύτη του κουταλιού) σε μια κατσαρόλα
- Πρόσθεσε σιγά το νερό και ανακάτευε διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Βάλε το μείγμα στον φούρνο μικροκυμάτων και και ψήσε στο δυνατό για 12 λεπτά. Ανακάτεψε ανά τρία λεπτά.
- Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το τηγάνι και βάλε την ψιλοκομμένη ντομάτα να σοταριστεί για 1 λεπτό. Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και το προσιούτο.
- Σέρβιρε με την πολέντα καλαμποκιού με το κοτόπουλο και ρίξε την σάλτσα ντομάτας με το προσούτο
Tip
Αν δεν έχεις φούρνο μικροκυμάτων, η πολέντα σου θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο στην κατσαρόλα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ