Απλή συνταγή με αγνά υλικά και πολλή, πολλή γεύση! Φτιάξε το κοτοπουλάκι σου με μια σος από πορτοκάλι και σέρβιρε με ελαφρύ κουσκούς με αγγουράκι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι κουσκούς
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 μέτρια φιλέτα κοτόπουλου
- 1/2 αγγούρι ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζανιού αποξηραμένα κεράσια
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαιντανό
- 1 κ.σ κόκκινο ξύδι
- 1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι
- 2 κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1/4 κ.γ. μπούκοβο
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μούλιασε το κουσκούς σε κρύο νερό περίπου 10 λεπτά να μαλακώσει. Στράγγισέ το καλά και άπλωσέ το σε απορροφητικό χαρτί.
- Βάλε 1 κουταλιά από τις 4 λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Αλατοπιπέρωσε το κοτόπουλο και βάλτο στο λάδι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές και να ψηθεί.
- Βάλε το κουσκους σε μπολ και ανακάτεψέ το με το αγγούρι, τα κεράσια, το μαιντανό, το ξύδι, 2 κουταλιές λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα μικρότερο μπολ ανακάτεψε τη μαρμελάδα, το χυμό, το μπούκοβο, λίγο αλάτι και την τελευταία κουταλιά λάδι ώστε να σχηματιστεί μια σως.
- Περίχυσε το κοτόπουλο με τη σως κόψε σε κομματάκια και ανάμειξε με το κουσκούς. Σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ