Απλή συνταγή με αγνά υλικά και πολλή, πολλή γεύση! Φτιάξε το κοτοπουλάκι σου με μια σος από πορτοκάλι και σέρβιρε με ελαφρύ κουσκούς με αγγουράκι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι κουσκούς
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 μέτρια φιλέτα κοτόπουλου
- 1/2 αγγούρι ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζανιού αποξηραμένα κεράσια
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαιντανό
- 1 κ.σ κόκκινο ξύδι
- 1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι
- 2 κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1/4 κ.γ. μπούκοβο
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μούλιασε το κουσκούς σε κρύο νερό περίπου 10 λεπτά να μαλακώσει. Στράγγισέ το καλά και άπλωσέ το σε απορροφητικό χαρτί.
- Βάλε 1 κουταλιά από τις 4 λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Αλατοπιπέρωσε το κοτόπουλο και βάλτο στο λάδι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές και να ψηθεί.
- Βάλε το κουσκους σε μπολ και ανακάτεψέ το με το αγγούρι, τα κεράσια, το μαιντανό, το ξύδι, 2 κουταλιές λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα μικρότερο μπολ ανακάτεψε τη μαρμελάδα, το χυμό, το μπούκοβο, λίγο αλάτι και την τελευταία κουταλιά λάδι ώστε να σχηματιστεί μια σως.
- Περίχυσε το κοτόπουλο με τη σως κόψε σε κομματάκια και ανάμειξε με το κουσκούς. Σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ