Ετοίμασε ένα μυρωδάτο πιάτο χωρίς πολύ κόπο! Εκεί που θα ετοίμαζες απλό κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, δοκίμσε να το αρωματίσεις με φρέσκο πορτοκάλι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μέτριο κοτόπουλο
- Λίγο κονιάκ
- 2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
- Αλάτι, πιπέρι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Μοσχοκάρυδο σε σκόνη
- 10-15 μικρές στρογγυλές πατατούλες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζήτησε από τον κρεοπώλη σου να κόψει το κοτόπουλο στο τέσσερα
- Αλατοπιπέρωσε εσωτερικά και εξωτερικά και βάλε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι με την πέτσα προς τα επάνω
- Καθάρισε τις πατατούλες ολόκληρες και άπλωσέ τες στο ταψάκι
- Ρίξε ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι και λίγο νερό στο ταψάκι
- Ανακάτεψε σε ένα μπολ τον υπόλοιπο χυμό πορτοκάλι, με το κονιάκ, το ξύσμα και το κύμινο (1-2 κ.γ. αρκούν)
- Άλειψε την επιφάνεια του κοτόπουλου με το μείγμα πορτοκαλιού και βάλε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία στους 140oC
- Άλειφε με το πορτοκάλι το κοτόπουλο ανά τακτά χρονικά διαστήματα και άφησε το φαγητό να ψηθεί για τουλάχιστον 2 ώρες
- Το πιάτο σου είναι έτοιμο όταν ψηθεί καλά το κρέας και σχηματίσει μια κρούστα από επάνω
Tip
Νόμιζες πως σου είχαν μείνει πατάτες αλλά εκείνες ζάρωσαν στη σακούλα τους; Δες εδώ το μυστικό για να μην σου ξανασυμβεί ποτέ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ