Κοτόπουλο με πορτοκάλι στο φούρνο

2 Ώρες και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ετοίμασε ένα μυρωδάτο πιάτο χωρίς πολύ κόπο! Εκεί που θα ετοίμαζες απλό κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, δοκίμσε να το αρωματίσεις με φρέσκο πορτοκάλι!

Συστατικά

  • 1 μέτριο κοτόπουλο
  • Λίγο κονιάκ
  • 2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 10-15 μικρές στρογγυλές πατατούλες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζήτησε από τον κρεοπώλη σου να κόψει το κοτόπουλο στο τέσσερα
  • Αλατοπιπέρωσε εσωτερικά και εξωτερικά και βάλε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι με την πέτσα προς τα επάνω
  • Καθάρισε τις πατατούλες ολόκληρες και άπλωσέ τες στο ταψάκι
  • Ρίξε ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι και λίγο νερό στο ταψάκι
  • Ανακάτεψε σε ένα μπολ τον υπόλοιπο χυμό πορτοκάλι, με το κονιάκ, το ξύσμα και το κύμινο (1-2 κ.γ. αρκούν)
  • Άλειψε την επιφάνεια του κοτόπουλου με το μείγμα πορτοκαλιού και βάλε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία στους 140oC
  • Άλειφε με το πορτοκάλι το κοτόπουλο ανά τακτά χρονικά διαστήματα και άφησε το φαγητό να ψηθεί για τουλάχιστον 2 ώρες
  • Το πιάτο σου είναι έτοιμο όταν ψηθεί καλά το κρέας και σχηματίσει μια κρούστα από επάνω

Tip

Νόμιζες πως σου είχαν μείνει πατάτες αλλά εκείνες ζάρωσαν στη σακούλα τους; Δες εδώ το μυστικό για να μην σου ξανασυμβεί ποτέ!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164