Το κοτόπουλο στα κάρβουνα είναι το αγαπημένο σου; Δοκίμασε να το συνοδεύσεις με μια σάλσα από αβοκάντο και μανταρίνι και θα δεις πως η γεύση θα απογειωθεί στο πιάτο…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλιτάνι μακρύκοκο ρύζι ή καστανό
- 1 φλιτζάνι κόκκινα φασόλια κονσέρβας, στραγγισμένα
- 1/2 φλιτζάνι κομμένο φρέσκο κόλιανδρο
- Αλάτι, πιπέρι
- 4 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
- 2 κ.γ. γαλλικό καφέ
- 1,5 κ.γ. σκόρδο σκόνη
- 1,5 κ.γ. θυμάρι ξερό
- 1,5 κ.γ. πάπρικα
- 1,5 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- μισή κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 8 μπούτια κοτόπουλου ξεκοκκαλισμένα
- 1 αβοκάντο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι μανταρίνια καθαρισμένα
- 1/4 φλιτανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μαγείρεψε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Μόλις είναι έτοιμο αφράτεψέ το με ένα πιρούνι και ρίξε τα φασόλια και τον κόλιανδρο. Αλατοπιπέρωσε και κράτα το ζεστό.
- Σε μικρό μπολ βάλε τη ζάχαρη, τον καφέ, τη σκόνη σκόρδου, το θυμάρι, το μείγμα μπαχαρικών, την πάπρικα και το καγιέν.
- Στέγνωσε καλά το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας και πάτησέ το να απλωθεί. Τρίψε κάθε κομμάτι με το μείγμα που έφτιαξες και πασπάλισε με λίγο ακόμη αλάτι.
- Ψήσε στη σχάρα που θα βάλεις απευθείας στα κάρβουνα για 10 με 12 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο, γυρνώντας το και από τις δύο πλευρές.
- Για να κάνεις τη σάλσα βάλε σε μπολ το αβοκάντο, το μανταρίνι, το κρεμμύδι, το χυμό λεμόνι και το λάδι. Αλατοπιπέρωσε.
- Σέρβιρε βάζοντας το κοτόπουλο πάνω στο ρύζι και στο τέλος λίγη από τη σάλσα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ