Κοτόπουλο με σάλσα αβοκάντο-μανταρίνι

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το κοτόπουλο στα κάρβουνα είναι το αγαπημένο σου; Δοκίμασε να το συνοδεύσεις με μια σάλσα από αβοκάντο και μανταρίνι και θα δεις πως η γεύση θα απογειωθεί στο πιάτο…

Συστατικά

  • 1/2 φλιτάνι μακρύκοκο ρύζι ή καστανό
  • 1 φλιτζάνι κόκκινα φασόλια κονσέρβας, στραγγισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι κομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.γ. γαλλικό καφέ
  • 1,5 κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • 1,5 κ.γ. θυμάρι ξερό
  • 1,5 κ.γ. πάπρικα
  • 1,5 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • μισή κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 8 μπούτια κοτόπουλου ξεκοκκαλισμένα
  • 1 αβοκάντο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μανταρίνια καθαρισμένα
  • 1/4 φλιτανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαγείρεψε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Μόλις είναι έτοιμο αφράτεψέ το με ένα πιρούνι και ρίξε τα φασόλια και τον κόλιανδρο. Αλατοπιπέρωσε και κράτα το ζεστό.
  • Σε μικρό μπολ βάλε τη ζάχαρη, τον καφέ, τη σκόνη σκόρδου, το θυμάρι, το μείγμα μπαχαρικών, την πάπρικα και το καγιέν.
  • Στέγνωσε καλά το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας και πάτησέ το να απλωθεί. Τρίψε κάθε κομμάτι με το μείγμα που έφτιαξες και πασπάλισε με λίγο ακόμη αλάτι.
  • Ψήσε στη σχάρα που θα βάλεις απευθείας στα κάρβουνα για 10 με 12 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο, γυρνώντας το και από τις δύο πλευρές.
  • Για να κάνεις τη σάλσα βάλε σε μπολ το αβοκάντο, το μανταρίνι, το κρεμμύδι, το χυμό λεμόνι και το λάδι. Αλατοπιπέρωσε.
  • Σέρβιρε βάζοντας το κοτόπουλο πάνω στο ρύζι και στο τέλος λίγη από τη σάλσα.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164