Κοτόπουλο με σουσάμι και τζίντζερ

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Άρωμα ανατολής σε μπουκιές από γλυκόξινο κοτόπουλο! Είναι ένας εντυπωσιακός τρόπος παρουσίασης για τους καλεσμένους σου, ενώ δεν θα σε ταλαιπωρήσει ούτε στην προετοιμασία.

Συστατικά

  • 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου (χωρίς κόκκαλο) κομμένο σε λωρίδες
  • ¼ φλιτζανιού έτοιμη γλυκόξινη σάλτσα
  • 2 φλιτζάνια καρότο κομμένο σε λουρίδες
  • Λίγο τριμμένο τζίντερ
  • Λίγο σουσάμι
  • Λίγο κόκκινο πιπέρι
  • Αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • Για το σερβίρισμα: 8 φύλλα μαρουλιού
  • Λίγο καρύδι ψιλοκομμένο
  • Φετούλες λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πασπάλισε το κοτόπουλο με αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι
  • Σε ένα μπολάκι βάλε ένα κουταλάκι του γλυκού τζίντερ, ένα κουταλάκι του γλυκού σουσάμι και μισό φλιτζάνι γλυκόξινη σάλτσα και ανακάτεψε
  • Βάλε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανέ το. Πρόσθεσε το κοτόπουλο και ψήσε μέχρι να ροδίσει ανακατεύοντας ελαφρά
  • Ρίξε μία κουταλιά από τη σάλτσα που έφτιαξες και τα καρότα στο τηγάνι με το κοτόπουλο
  • Μαγείρεψε για μερικά λεπτά ακόμη όσο να μαλακώσουν τα καρότα και να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Πασπάλισε με λίγο κόκκινο πιπέρι
  • Σε ένα πιάτο βάλε δύο φύλλα μαρουλιού το ένα μέσα στο άλλο σαν να φτιάχνεις μια φωλιά. Βάλε εκεί όσο κοτόπουλο χωράει
  • Πασπάλισε με λίγο καρύδι. Δίπλα βάλε ένα μικρό μπολάκι με λίγη σάλτσα με τζίντζερ και σουσάμι. Ολοκλήρωσε το ντεκόρ με κομμένες φετούλες λεμόνι

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164