Άρωμα ανατολής σε μπουκιές από γλυκόξινο κοτόπουλο! Είναι ένας εντυπωσιακός τρόπος παρουσίασης για τους καλεσμένους σου, ενώ δεν θα σε ταλαιπωρήσει ούτε στην προετοιμασία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου (χωρίς κόκκαλο) κομμένο σε λωρίδες
- ¼ φλιτζανιού έτοιμη γλυκόξινη σάλτσα
- 2 φλιτζάνια καρότο κομμένο σε λουρίδες
- Λίγο τριμμένο τζίντερ
- Λίγο σουσάμι
- Λίγο κόκκινο πιπέρι
- Αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο
- Για το σερβίρισμα: 8 φύλλα μαρουλιού
- Λίγο καρύδι ψιλοκομμένο
- Φετούλες λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πασπάλισε το κοτόπουλο με αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι
- Σε ένα μπολάκι βάλε ένα κουταλάκι του γλυκού τζίντερ, ένα κουταλάκι του γλυκού σουσάμι και μισό φλιτζάνι γλυκόξινη σάλτσα και ανακάτεψε
- Βάλε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανέ το. Πρόσθεσε το κοτόπουλο και ψήσε μέχρι να ροδίσει ανακατεύοντας ελαφρά
- Ρίξε μία κουταλιά από τη σάλτσα που έφτιαξες και τα καρότα στο τηγάνι με το κοτόπουλο
- Μαγείρεψε για μερικά λεπτά ακόμη όσο να μαλακώσουν τα καρότα και να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Πασπάλισε με λίγο κόκκινο πιπέρι
- Σε ένα πιάτο βάλε δύο φύλλα μαρουλιού το ένα μέσα στο άλλο σαν να φτιάχνεις μια φωλιά. Βάλε εκεί όσο κοτόπουλο χωράει
- Πασπάλισε με λίγο καρύδι. Δίπλα βάλε ένα μικρό μπολάκι με λίγη σάλτσα με τζίντζερ και σουσάμι. Ολοκλήρωσε το ντεκόρ με κομμένες φετούλες λεμόνι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ