Κοτόπουλο με σπανάκι και λιαστές ντομάτες

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Σήμερα θα φτιάξεις το ωραιότερο πιάτο με κοτόπουλο. Το συνδυάζεις με σπανάκι και λιαστές ντομάτες δημιουργώντας την απόλυτη μεσογειακή συνταγή. 

Συστατικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 5-6 λιαστές ντομάτες
  • 150 γρ. baby σπανάκι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο και στις δύο πλευρές
  • Βάζεις ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρεις το κοτόπουλο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10-12 λεπτά γυρνώντας το για να πάρει χρώμα
  • Το αφαιρείς από το σκεύος και το αφήνεις στην άκρη
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά
  • Προσθέτεις τις λιαστές ντομάτες και το σπανάκι και τα σοτάρεις για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
  • Ρίχνεις την κρέμα γάλακτος, το δενδρολίβανο και ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα
  • Προσθέτεις την γραβιέρα, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
  • Ανακατεύεις καλά μέχρι να λιώσει το τυρί
  • Μεταφέρεις το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι και το αφήνεις να βράσεις για 1-2 λεπτά πριν το αποσύρεις από τη φωτιά.

Photo: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164