Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλου με baby σπανάκι σοτέ και προσούτο στο φούρνο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 1 κ. γλυκού φασκόμηλο
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 350 gr baby πατάτες
- 170 gr baby σπανάκι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 6 φέτες προσούτο
- 120 gr τριμμένη γραβιέρα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ.
- Κόψε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες, στέγνωσέ το καλά με χαρτί και αλατοπιπέρωσέ το.
- Ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήσε το κοτόπουλο για περίπου τέσσερα λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Μετάφερε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και σκέπασέ το με αλουμινόχαρτο, χωρίς να το αγγίζει απευθείας.
- Χαμήλωσε τη φωτιά, πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι και ψήσε τις πατάτες, αφού τις κόψεις σε λεπτές φέτες, μαζί με μισό κουταλάκι αλάτι.
- Ψήσε για τρία με τέσσερα λεπτά, γυρνώντας τες πλευρά και έπειτα πρόσθεσε το σπανάκι στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο.
- Μάρανε για δύο λεπτά το σπανάκι και επίστρεψε το κοτόπουλο στο τηγάνι.
- Πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλου βάλε μία φέτα προσούτο, μοίρασε το τριμμένο τυρί και ψήσε στο φούρνο για περίπου δύο λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ