Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλου με baby σπανάκι σοτέ και προσούτο στο φούρνο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 1 κ. γλυκού φασκόμηλο
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 350 gr baby πατάτες
- 170 gr baby σπανάκι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 6 φέτες προσούτο
- 120 gr τριμμένη γραβιέρα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ.
- Κόψε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες, στέγνωσέ το καλά με χαρτί και αλατοπιπέρωσέ το.
- Ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήσε το κοτόπουλο για περίπου τέσσερα λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Μετάφερε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και σκέπασέ το με αλουμινόχαρτο, χωρίς να το αγγίζει απευθείας.
- Χαμήλωσε τη φωτιά, πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι και ψήσε τις πατάτες, αφού τις κόψεις σε λεπτές φέτες, μαζί με μισό κουταλάκι αλάτι.
- Ψήσε για τρία με τέσσερα λεπτά, γυρνώντας τες πλευρά και έπειτα πρόσθεσε το σπανάκι στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο.
- Μάρανε για δύο λεπτά το σπανάκι και επίστρεψε το κοτόπουλο στο τηγάνι.
- Πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλου βάλε μία φέτα προσούτο, μοίρασε το τριμμένο τυρί και ψήσε στο φούρνο για περίπου δύο λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ