Κοτόπουλο με τρυφερά ντοματίνια

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πεντανόστιμο κοτόπουλο φούρνου με σοταρισμένα ντοματίνια και βασιλικό

Συστατικά

  • 750 gr φιλέτο μπούτι κοτόπουλο με την πέτσα του
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 gr ντοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 φλ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 250 βαθμούς, στέγνωσε με απορροφητικό χαρτί πολύ καλά το κοτόπουλο και αλατοπιπέρωσέ το από όλες τις πλευρές του.
  • Ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και πρόσθεσε το κοτόπουλο με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω.
  • Ψήσε για περίπου 12 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο και μετάφερε με προσοχή το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για άλλα 12 λεπτά.
  • Γύρισε το κοτόπουλο πλευρά και επίστρεψέ στο φούρνο να ψηθεί για άλλα επτά λεπτά και έπειτα μετάφερέ το σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
  • Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και πρόσθεσε τα ντοματίνια ολόκληρα.
  • Αλατοπιπέρωσέ τα και ανακάτεψε ώστε να καλυφθούν όλα από το λάδι.
  • Σοτάρισε τα ντοματίνια μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, για περίπου 20 λεπτά σε χαμηλώ φωτιά.
  • Πρόσθεσε και το λιωμένο σκόρδο και συνέχισε το σοτάρισμα για άλλα δύο λεπτά.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε τον βασιλικό.
  • Μοίρασε το κοτόπουλο σε πιάτα και από πάνω σέρβιρε τα σοταρισμένα ντοματίνια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164